Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Юлія Світлична провела зустріч з делегацією ЄІБ та представництва Європейського Cоюзу в Україні

    Керівник ХОДА обговорила реалізацію спільних проектів та подальші плани розвитку регіону з головою представництва Європейського інвестиційного банку в Україні Жаном-Еріком Де Загоном та заступником голови представництва Європейського Союзу в Україні Аннікою Вайдеман.
        Під час візиту на Харківщину делегація ЄІБ та представництва ЄС відвідає низку лікарень регіону, де проведено реконструкції коштом банку та обласного бюджету. Такі роботи в рамках «Надзвичайної кредитної програми для відновлення України» провели на 13 об’єктах, серед яких - дві обласні дитячі лікарні, дві інфекційні лікарні (доросла та дитяча), обласна травматологія, ОКЛ, диспансер радіаційного захисту населення тощо.
        «Надзвичайно важливо та показово – реформувати та відновлювати сферу охорони здоров'я, чим ми з вами і займаємося. Можу сказати, що ваші бажання допомогти Україні збіглися з нашими проектами та нашим стратегічним баченням розвитку регіону, - сказала Юлія Світлична, відкриваючи зустріч. - На найближчі три роки обласна адміністрація та обласна рада взяли собі за пріоритет відновлювати об’єкти охорони здоров’я. Ми пообіцяли людям, що за три роки майже в кожній лікарні зробимо ремонт. Тому ваша допомога та ваші проекти стали дуже на часі».
        Голова ХОДА також відзначила, що розраховує на продовження співпраці з Європейським інвестиційним банком, та серед перспективних напрямків подальшої роботи назвала реалізацію проектів у сферах ЖКГ, енергетики, транспорту й соціальних послуг.
        «Дуже хотілося б розширити наше співробітництво, щоб дійсно показати результат. Сподіваюся, що ті результати, які ми сьогодні побачимо, дадуть нам ще більше натхнення, щоб рухатися далі», - відзначила керівник області.
        Голова представництва Європейського інвестиційного банку в Україні відзначив, що останнього разу був на Харківщині лише місяць тому, і це демонструє динаміку розвитку регіону.
        «Ми дякуємо вам дуже за підтримку, оскільки розуміємо, що успішна реалізація будь-якого проекту залежить великою мірою від того, щоб була відповідальність, - сказав Жан-Ерік Де Загон. - Дійсно, ЄІБ дуже добре робить інфраструктурні проекти, що стосуються ремонту доріг, мостів тощо. Також наша інституція фінансує ремонт та розвиток інфраструктури шкіл, шпиталів тощо, а також малий та середній бізнес. Це показує ту стратегію та політику, яку веде ЄС стосовно України. Ми працюємо, щоб імплементувати цю стратегію в життя».
        Голова представництва ЄІБ в Україні відзначив цікавість інституції до роботи в галузі енергоефективності та запевнив, що буде радий бачити ті проекти, які Харківський регіон запропонує для спільної реалізації.
        Заступник голови представництва Європейського Союзу в Україні, у свою чергу, наголосила, що для представництва є важливою робота не лише з центральними органами влади нашої країни, але й з регіонами.
        «Якщо ми говоримо про галузь охорони здоров’я, то йдеться не тільки про реконструкцію та ремонт у будівлях, але ми, звичайно, підтримуємо всю реформу медичної сфери в Україні. І Харківська область зараз демонструє дуже хороші результати в реалізації перших кроків щодо амбулаторій у Харківському регіоні», - сказала Анніка Вайдеман.
        Після зустрічі, що відбулась у Харківській ОДА, Юлія Світлична спільно з делегацією ЄІБ та представництва ЄС відвідує заклади охорони здоров'я області, в яких провели ремонтні роботи.
       
       

    Джерело інформації: Сайт Харківської обласної державної адміністрації

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання