Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Уряд запровадив монетизацію пільг

    Постановою Кабінету Міністрів України від 17 квітня 2019 року № 373 «Деякі питання надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг у грошовій формі» затверджено Порядок надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг у грошовій формі, який застосовуватиметься з 01 жовтня 2019 року.
        Розрахунок розміру пільги буде проводитися в Єдиному державному автоматизованому реєстрі осіб, які мають право на пільги (далі – ЄДАРП).
        Виплата розрахованої суми пільги здійснюватиметься у грошовій безготівковій формі через АТ «Ощадбанк» шляхом перерахування коштів на рахунок для виплати пільг, або у готівковій формі з місяця, що настає за місяцем подання такої заяви до управління соціального захисту населення районної державної адміністрації, у якій зазначаються реквізити поточного рахунка, відкритого пільговиком в АТ “Ощадбанк”.
        Зокрема, управління буде вносити до ЄДАРП інформацію про педагогічних, медичних, та фармацевтичних працівників, працівників бібліотек, музеїв, спеціалістів із захисту рослин і працівників культури в сільській місцевості і селищах міського типу на підставі відомостей, поданих установами (підприємствами), в яких такі особи працюють; розрахунок пільг проводитиметься з урахуванням середньомісячного сукупного доходу пільговика. Розрахунок розміру пільги визначатиметься установами (підприємствами), в яких такі особи працюють.
        Пільговики, яким надається пільга у грошовій формі, зобов’язані сплачувати щомісяця вартість фактично спожитої послуги з урахуванням суми пільги, перерахованої управителям, об’єднанням, виконавцям комунальних послуг або виплаченої таким пільговикам готівкою.
        За підсумками опалювального сезону суми невикористаних коштів перераховуються з рахунка для виплати пільг на поточні рахунки пільговиків в АТ «Ощадбанк». У разі відсутності відкритого поточного рахунка в АТ «Ощадбанк» банком відкривається поточний рахунок пільговику.
        Для реалізації права на отримання пільг в грошовій формі прохання звернутися до управління та уточнити дані, які містяться в ЄДАПР.
        Зокрема надати документи, що підтверджують право пільговика та членів його сім'ї на пільги (з пред'явленням оригіналів цих документів), довідку про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків, паспорт та надати інформацію про характеристику житла та послуги, щодо отримання яких він має пільги та реально ними користується (надати особові рахунки за комунальні послуги та уточнити опалювальну площу), також надати номер мобільного телефону.
        У сільській місцевості пільговик подає зазначені документи (копії документів), пред'являє оригінали документів та паспорт, а також надає інформацію виконавчому органу сільської, селищної ради. Виконавчий орган приймає подані документи (копії документів), перевіряє відповідність поданої копії документа, що підтверджує право на пільги, його оригіналу, фіксує надану інформацію та реквізити паспорта пільговика і передає їх до управління соціального захисту населення районної державної адміністрації.
        За більш детальною інформацією звертатися до управління соціального захисту населення районної державної адміністрації за адресою м. Богодухів, вул. Чернієка, буд. 6, каб. № 14, або за телефоном (05758) 3 33 23.
       
       
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Квітень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293012345

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання