Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Юлія Світлична та Давіде Ла Чечіліа обговорили перспективи співпраці Харківщини й Італії

    24 травня голова ХОДА провела зустріч з Послом Італійської Республіки в Україні.
        Давіде Ла Чечіліа – частий гість на Харківщині. За останній рік це вже 5 його візит до нашої області. Цього разу пан посол у Харкові зустрівся з керівником області Юлією Світличною, відвідав наукову конференцію в ХНУ ім. В.Н. Каразіна, що присвячена 500-річчю з дня смерті Леонардо да Вінчі, а також поспілкувався з представниками бізнесу. Надзвичайний та Повноважний Посол Італійської Республіки в Україні відзначив, що на Харківщині завжди відчуває «атмосферу великої дружби між нами та дух співпраці».
        «Нам дуже приємно, що ви часто приїздите на територію нашої області. За цей час нам вдалося спільно реалізувати цілу низку проектів, - сказала Юлія Світлична. – Це, зокрема, відкриття прямих авіарейсів з Харкова до Рима та Мілана. Торговельний оборот між Харківщиною та Італією збільшився майже на 20%. Реалізовано величезну кількість спільних культурних проектів. Маємо багато спільних проектів у торговельній сфері. І це лише початок наших спільних зусиль і наших спільних дій».
        Центральною темою розмови голови ХОДА та посла Італії стали подальші напрямки співпраці. Серед них Давіде Ла Чечіліа та Юлія Світлична виокремили агросферу, промисловість, транспорт і логістику, енергетику, а також науку та освіту. Зокрема, керівник області акцентувала увагу співрозмовника на перспективах розвитку переробної промисловості, відзначивши: «Тут нам дійсно потрібні й досвід, й іноземні інвестиції, щоб будувати підприємства та виготовляти продукт, який зможе конкурувати на європейських ринках».
        «Зараз наше завдання - сконцентруватися та попросити з боку Італії ще більше інвестицій для того, щоб розвивати сільське господарство, енергетику, науку та освіту», - відзначив пан посол, підбиваючи підсумки зустрічі.
        Він також запросив голову ХОДА та підприємців регіону взяти участь у бізнес-форумі, який відбудеться в Римі 16 червня.
       
       

    Джерело інформації: Сайт Харківської обласної державної адміністрації

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання