Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Цього року планують оздоровити понад 160 тисяч дітей соціально незахищених категорій

    Про це повідомив начальник Управління у справах молоді та спорту ХОДА Віталій Кириленко.
        «Згідно з плановими показниками районів та міст області, коштом з усіх джерел фінансування оздоровленням та відпочинком у 2019 році планується охопити 240 732 дитини, або 94,4% від загальної чисельності дітей шкільного віку 7-17 років (254999 дітей), у т.ч. у закладах оздоровлення та відпочинку, розташованих на території області, оздоровлення та відпочинок планують отримати понад 91,5 тисячі дітей», - зазначив Віталій Кириленко.
        За його інформацією, із загальної кількості оздоровленням та відпочинком з соціально незахищених категорій планується охопити понад 160 тисяч дітей. На 100 відсотків оздоровленням та відпочинком коштом з усіх джерел фінансування планується охопити дітей, батьки яких загинули у районі проведення АТО (ООС) та при виконанні службових обов'язків або від нещасного випадку на виробництві.
        Оздоровленням планується охопити понад 95% дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей учасників бойових дій, рідних дітей батьків-вихователів та прийомних батьків, які проживають в одному дитячому будинку сімейного типу або в одній прийомній сім'ї; дітей, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС; дітей, одному з батьків яких встановлено інвалідність I або II групи; дітей, які перебувають на диспансерному обліку.
        «Згідно з плановими показниками, у 2019 році Харківська область планує забезпечити роботу 738 закладів, у тому числі 24 стаціонарних дитячих заклади оздоровлення та відпочинку, 695 таборів з денним перебуванням, 18 - праці та відпочинку, 1 наметового містечка», - зазначив Віталій Кириленко.
        Коштом обласного бюджету у 2019 році планується оздоровлення понад 7 тисяч дітей пільгових категорій у санаторіях та таборах на узбережжі Чорного моря в Одеській області, узбережжі Азовського моря у Запорізькій області, у Харківській області, гірських районах українських Карпат.
        Стан готовності до літньої оздоровчої кампанії 2019 року було обговорено на засіданні обласного штабу з питань організації оздоровлення та відпочинку дітей.
       
       

    Джерело інформації: Сайт Харківської обласної державної адміністрації

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання