Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    На Харківщині розпочали роботу 720 закладів оздоровлення та відпочинку

    Старт оздоровчої кампанії обговорили 12 червня під час наради під керівництвом першого заступника голови ХОДА Марка Беккера.
        «Розпочався перший місяць літньої оздоровчої кампанії, протягом якого здійснюють свою роботу пришкільні табори з денним перебуванням та відкриваються перші зміни у стаціонарних позаміських закладах області. Вже сьогодні на території області відпочинок та оздоровлення дітей забезпечують 720 закладів різних типів, роботою яких охоплено понад 86 тисяч дітей. Головна наша задача – організувати якісну оздоровчу кампанію та гарантувати безпеку дітям», - підкреслив Марк Беккер на початку заходу.
        Він наголосив, що на рівні районів та міст області, об’єднаних територіальних громад постійно має проводитися робота із запобігання надзвичайних ситуацій не тільки в дитячих закладах оздоровлення та відпочинку, а і на базах відпочинку, в пансіонатах, кемпінгах - незалежно від форми власності та підпорядкування.
        «Щодо стаціонарних дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, я наголошую на тому, що їх відкриття може бути здійснено виключно за результатами погодження районних або міських комісій з перевірки стану готовності таких закладів. За умови неотримання працюючими закладами такого дозволу на рівні районів та міст області мають бути вжиті заходи у рамках чинного законодавства для призупинення діяльності закладу до моменту отримання ним дозвільних документів», - наголосив перший заступник голови ХОДА.
        Зокрема, до відкриття у закладах мають бути проведені ремонти та технічне обслуговування джерел зовнішнього та внутрішнього водопостачання, приведені у працездатний стан прилади автоматичної пожежної сигналізації, в належний стан - шляхи евакуації, заклади мають бути забезпечені засобами пожежогасіння та водопостачання, території дитячих таборів мають бути очищені від сміття, сухої трави та листя.
        За інформацією, озвученою у ході наради заступником голови ХОДА Анатолієм Бабічевим, протягом перших 10 днів червня на території області розпочали роботу 720 закладів, що становить 97,6 % до запланованої кількості (738 закладів). Серед них: 686 таборів з денним перебуванням, 20 таборів праці та відпочинку, 14 стаціонарних таборів області.
        За межі області на оздоровлення коштом обласного бюджету направлено 1550 дітей пільгових категорій.
        «У цілому всіма формами оздоровлення та відпочинку в межах та за межами області охоплено 87,7 тисячі дітей, що становить 36,4 % від планових показників. За підсумками тогорічної оздоровчої кампанії Харківська область посіла перше місце в Україні за кількістю охоплених дітей та якістю відпочинку. Наше завдання на цей рік – залишитися лідерами за цими показниками», - зазначив Анатолій Бабічев.
       
       

    Джерело інформації: Сайт Харківської обласної державної адміністрації

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання