Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Фонд забезпечив реабілітацією після хвороб і травм 11,4 тис. працюючих

    З початку року за кошти Фонду соціального страхування України медичною реабілітацію після перенесених захворювань і травм було забезпечено близько 11,4 тис. застрахованих осіб та їх дітей. Зазначимо, право на проходження курсу реабілітації на базі санаторно-курортних закладів за кошти Фонду має кожна працевлаштована особа за наявності медичних показів.
        «Сьогодні усі застраховані особи мають гарантовану допомогу у відновленні їх здоров’я і працездатності в разі хвороби або травми. Якщо є медичні покази, Фонд фінансує повний курс лікування в санаторно-курортному закладі після інсультів, ортопедичних операцій, черепно-мозкових травм, операцій на серці, легенях, органах зору, після інфарктів міокарда тощо. Таке лікування триває до 24 днів у залежності від профілю і є достатньо дороговартісним, не всі працівники мають можливість оплатити його самостійно. Тому Фонд бере на себе 100% фінансових зобов’язань із проходження застрахованими медичної реабілітації», – зазначає голова правління Фонду соціального страхування України Володимир Саєнко.
        Підставою для направлення на відновне лікування до реабілітаційного відділення санаторно-курортного закладу є висновок лікарсько-консультативної комісії закладу охорони здоров’я.
        Нагадаємо, з 01 січня 2018 року механізм забезпечення реабілітаційним лікуванням за кошти Фонду соціального страхування України було реформовано та переведено на адресність. Зокрема, застрахованим особам надано можливість самостійно обирати санаторно-курортний заклад для проходження відновного лікування, путівки було замінено на тристоронні договори, а право направляти пацієнтів для проходження реабілітації отримали всі заклади охорони здоров’я України, що мають відділення для стаціонарного лікування.
        У грудні 2018 року правлінням Фонду було внесено зміни до механізму забезпечення працюючих відновним лікуванням з метою посилення контролю за якістю та обсягом реабілітації: програму реабілітації розширено оцінкою ефективності лікування, передбачено фіксацію клініко-функціонального стану і загального результату відновного лікування, запроваджено показники ефективності реабілітації.
       

     

    Прес-служба виконавчоїдирекції
    Фонду соціального страхування України


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання