Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    За порядком під час виборів слідкуватимуть майже 7000 правоохоронців

    Питання забезпечення прозорості та законності під час підготовки та проведення позачергових виборів народних депутатів України на Харківщині розглянули під час селекторної наради 9 липня.
        «Вибори на території Харківської області повинні пройти максимально прозоро та чітко, відповідно до законодавства України. Також хочу зосередити увагу територіальних представництв і правоохоронних органів на необхідності акумулювати максимальну кількість сил для гарантування громадської безпеки й порядку на території дільниць упродовж усього періоду голосування», - наголосила, відкриваючи розгляд питання, голова ХОДА Юлія Світлична.
        Про підготовку до проведення виборів на Харківщині доповів заступник голови ХОДА Олександр Скакун. Він відзначив, що в області створено 14 окружних виборчих комісій та 1800 територіальних виборчих дільниць, з яких 89 – спеціальні. Дільниці розміщуються на 1393 об’єктах, з яких 11 об’єктів установ виконання покарань та 5 - Міністерства оборони України.
        «З метою забезпечення публічного порядку та безпеки в день проведення позачергових виборів народних депутатів України в Харківській області, 21 липня, планується залучити 6900 працівників поліції, курсантів та викладачів вищих навчальних закладів систем МВС, ДСНС та службовців Нацгвардії України. В Харківській області планується залучити до чергування 1694 співробітників ДСНС та 188 одиниць техніки. На випадок надходження повідомлень про мінування під час виборчого процесу для оперативного реагування створено ще 9 груп вибухотехнічної служби. За 5 днів до початку виборчого процесу кожну дільницю буде взято під цілодобову охорону силами Нацполіції», - повідомив Олександр Скакун.
        У день виборів посилено охоронятимуть об’єкти критичної інфраструктури та кордон.
        Заступник голови ХОДА також повідомив, що станом на 9 липня до підрозділів ГУ Національної поліції в Харківській області надійшло більше 200 повідомлень про виявлені факти порушення правил проведення передвиборчої агітації. За 20 фактами відомості внесені до ЄРДР, дані кримінальної справи розслідуються органами поліції.
        Юлія Світлична доручила напередодні позачергових виборів провести селекторну нараду з усіма учасниками процесу, правоохоронцями, керівництвом РДА та органів місцевого самоврядування. Керівник області також наголосила на необхідності забезпечити вільний доступ до виборчих дільниць для людей з інвалідністю.
       
       

    Джерело інформації: Сайт Харківської обласної державної адміністрації

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання