Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Здоров’я та безпека дітей під час оздоровчої кампанії – це найбільш пріоритетне питання. Юлія Світлична

    Під час селекторної наради в ХОДА 9 липня розглянули хід оздоровчої кампанії на Харківщині.
        Нараду, що відбулась під головуванням керівниці Харківської ОДА Юлії Світличної, було присвячено низці питань. Серед них – оздоровлення дітей, підготовка регіону до зими та до проведення позачергових виборів до Верховної Ради України.
        Відкриваючи обговорення першого питання порядку денного, Юлія Світлична відзначила, що на даний момент заходами оздоровлення та відпочинку на Харківщині було охоплено 122 тисячі дітей (51% від запланованого), у тому числі – близько 75 тисяч дітей соціально незахищених категорій.
        «За рахунок усіх джерел фінансування дітей було забезпечено 6840 путівками, які безкоштовно надані тим, хто звернувся до органів соціального захисту районів», - навела дані керівниця області.
        Вона наголосила на важливості дотримання всіх норм санітарної та пожежної безпеки в закладах відпочинку, які працюють на території Харківщини.
        «Упродовж усього оздоровчого періоду життя, здоров’я та безпека дітей – це найбільш пріоритетне питання», - підкреслила Юлія Світлична.
        Заступник голови ХОДА Анатолій Бабічев відзначив, що на даний момент у області відкрито 24 стаціонарні заклади оздоровлення та відпочинку. Усі вони отримали відповідні акти готовності.
        Про результати проведених у закладах перевірок під час наради доповіли представники керівництва ДСНС, Держпродспоживслужби та ГУ Держпраці в Харківській області.
        Так, начальник ГУ ДСНС у Харківській області Олександр Волобуєв повідомив, що керівництву таборів відпочинку області служба спрямувала приписи, якими рекомендувала усунути близько 200 порушень умов пожежної безпеки. За допущені порушення 28 керівників та відповідальних осіб притягнули до адміністративної відповідальності.
        «Завдяки постійному контролю з боку керівництва Харківської обласної державної адміністрації в ході підготовки до оздоровчої компанії в 2018 та 2019 роках на об’єктах літнього відпочинку та оздоровлення дітей усунуто велику кількість порушень у сфері пожежної та техногенної безпеки», - відзначив Олександр Волобуєв.
        За закладами відпочинку встановлено постійний контроль – оперативні перевірки ДСНС проводить при заїзді кожної нової зміни.
        ГУ Держпродспоживслужби провело 1001 перевірку закладів відпочинку, під час 466 з них виявили порушення. Основні з них стосувалися ведення медичної документації, недотримання правил особистої гігієни дітьми, недотримання правил при утриманні приміщень тощо. Також 1,3% з проб питної води, які були взяті в таборах, не відповідали санітарним вимогам.
        «Заклади, де вода не відповідає вимогам, забезпечені питною водою з альтернативних джерел, якість якої підтверджена результатом лабораторних досліджень», - відзначив в.о. начальника ГУ Держпродспоживслужби в Харківській області Роман Наугольний.
        Підбиваючи підсумки обговорення, Юлія Світлична наголосила, що голови РДА повинні забезпечити в межах компетенції контроль за недопущенням виникнення надзвичайних ситуацій під час організованого відпочинку та оздоровлення дітей на базах відпочинку, в пансіонатах, що розташовані на території району, – незалежно від їх форми власності.
       
       

    Джерело інформації: Сайт Харківської обласної державної адміністрації

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання