Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Взяти участь у голосуванні на Харківщині можуть понад 2 млн виборців

    Про підготовку до проведення позачергових виборів народних депутатів України на Харківщині розповіли в ході брифінгу 18 липня.
        В області працюють 14 окружних виборчих комісій, з яких 7 – на території Харкова, 7 – у районах та містах області.
        «Усі окружні та дільничні виборчі комісії забезпечені необхідним обладнанням та інвентарем, - повідомив начальник організаційного відділу апарату ХОДА Сергій Коваленко. – Обласна державна адміністрація приділяє особливу увагу організації реалізації виборчих прав осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення. Так зокрема, встановлюються переносні пандуси, вказівники. Також планується у день голосування залучити волонтерів, які допомагатимуть».
        Як розповіла начальник відділу адміністрування Державного реєстру виборців апарату ХОДА Світлана Коломієць, до Держреєстру по Харківській області включено 2 млн 110 тисяч 139 осіб.
        «До органів ведення Державного реєстру виборців заяву на тимчасову зміну місця голосування подали 20 276 осіб. Діяла спрощена система: зокрема, не потрібно було надавати документи, що вмотивовують заяву. Виборці зверталися до відділів ведення Держреєстру лише з паспортом громадянина України й оформлювали тимчасову зміну місця голосування», - сказала Світлана Коломієць.
        За її інформацією, в Харківській області зареєстровано 31 803 особи, які не здатні самостійно пересуватися. Вони будуть голосувати вдома. Виборці, які тимчасово не здатні пересуватися, для того щоб змінити місце голосування, можуть до 20:00 19 липня передати до виборчих дільничних комісій заяву та довідку з медустанови.
        Директор Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами ХОДА Олексій Максимов наголосив, що керівниця області Юлія Світлична поставила перед правоохоронними органами регіону завдання: забезпечити законність і прозорість під час проведення виборів, вжити жорстких заходів щодо недопущення будь-якого порушення виборчого законодавства та гарантувати публічну безпеку й громадський порядок, протидиверсійний та антитерористичний захист напередодні та під час проведення виборів.
        «За дорученням голови ХОДА Юлії Світличної пройшла серія нарад разом із керівниками правоохоронних структур, інших силових відомств, керівниками районних державних адміністрацій та органів місцевого самоврядування, - сказав Олексій Максимов. – Усі силові структури вже перейшли на посилений режим несення служби. Безпосередньо під час проведення виборів буде задіяно 9600 правоохоронців (Нацполіція, Нацгвадія, курсанти закладів вищої освіти системи МВС). Створено 9 підрозділів вибухотехнічної служби, 5 піротехнічних підрозділів, 5 підрозділів радіохімічної та біологічної безпеки, буде задіяно 226 одиниць рятувальної техніки. На посиленому режимі знаходяться підрозділи харківського гарнізону», - сказав Олексій Максимов.
        Він відзначив, що також у регіоні вже посилено контроль за перетином державного кордону. У ГУ Нацполіції, СБУ створені ситуаційні центри, які цілодобово несуть службу.
       
       

    Джерело інформації: Сайт Харківської обласної державної адміністрації

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання