Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Програма розвитку освіти «Новий освітній простір Богодухівщини на 2017-2020 роки»

    третій рік поспіль успішно діє в районі, про що доповіла на засідання колегії районної державної адміністрації під головуванням першого заступника голови районної державної адміністрації Валентини Зирянової головний спеціаліст відділу освіти районної державної адміністрації Оксана Ковальова.
        В структурі освіти важливу ланку займає дошкільна галузь, тому у 2019 році продовжується робота з придбання нових ігрових зон, дитячих меблів, дидактичних матеріалів, що є невід’ємною складовою створення сучасного освітнього середовища.
        Значна увага приділяється і розвитку сфери загальної середньої освіти району. Триває робота щодо забезпечення закладів освіти мультимедійним обладнанням. На умовах співфінансування з районного бюджету виділено кошти у сумі 112,687 тис. грн. на придбання дидактики, меблів та комп’ютерної техніки. Додатково для учнів початкових класів за кошти районного бюджет на суму 722,00 тис. грн. придбано 380 комплектів шкільних меблів (стіл + стілець). Так, у цьому році за 15 тис. грн., виділених з районного бюджету, придбано проектор та екран для САЗОНО-БАЛАНІВСЬКОЇ ЗОШ І-ІІ СТУПЕНІВ. Крім того, забезпечується належна фінансова підтримка розвитку спортивно-масової роботи у закладах освіти району. Лише упродовж цього року з районного бюджету вже виділено 50,0 тис. грн. для придбання спортивного інвентаря (футбольні, волейбольні, баскетбольні м’ячі та гімнастичні мати) та 20,0 тис. грн. для забезпечення команд - учасників районних, зональних та обласних спортивних змагань. Програмою передбачені заходи щодо покращення умов навчання дітей та учнівської молоді у БОГОДУХІВСЬКОМУ ЦЕНТРІ ДИТЯЧОЇ ТА ЮНАЦЬКОЇ ТВОРЧОСТІ, на що з районного бюджету виділено 236,428 тис. грн., в тому числі 142,328 тис. грн. на проведення капітального ремонту гурткової кімнати та 94,1 тис. грн. на придбання меблів для її оснащення. Разом з тим, щорічно районним бюджетом виділяються кошти для проведення фестивалів, конкурсів, виставок, масових заходів. Лише у 2019 році на ці цілі виділено 32,900 грн.
        Програмою також передбачено належну фінансову підтримку упровадження у районі інклюзивної освіти.
        Забезпечення комфортного освітнього середовища вимагає проведення якісних поточних та капітальних ремонтів закладів освіти. З районного бюджету у цьому році виділено 161,343 тис. грн. на проведення поточних ремонтів по заміні віконних блоків КЗ «БРАТЕНИЦЬКОЇ ЗОШ І-ІІ СТУПЕНІВ», дверних блоків у будівлях ГУБАРІВСЬКОГО НВК, ШАРІВСЬКОЇ та УЛЬЯНІВСЬКОЇ ЗОШ І-ІІІ СТУПЕНІВ, БОГОДУХІВСЬКОГО ЛІЦЕЮ №3. В останньому закладі також проведено заміну електромережі.
        На проведення капітальних ремонтів з метою належної підготовки закладів освіти до початку нового навчального року з районного бюджету також виділено 606,918 тис. грн. Ці кошти спрямовані на ремонти цоколя будівлі приміщення шкільного підрозділу КРИСИНСЬКОГО НВК (144,664 тис. грн.), харчоблоку філії КЗ «БОГОДУХІВСЬКА ЗОШ І-ІІІ СТУПЕНІВ №2» (252,518 тис. грн.), приміщень КЗ «БОГОДУХІВСЬКА ЗОШ І-ІІІ СТУПЕНІВ №2» (209,736 тис. грн.).
        Капітальний ремонт по заміні віконних та дверних блоків вже завершено і в будівлі ІВАНО - ШИЙЧИНСЬКОГО НВК, на що витрачено 450,092 тис. грн. з районного бюджету.
        Разом з тим, після отримання відповідних дозвільних документів за кошти обласного бюджету у сумі 2197,9 тис. грн. розпочнеться ремонт покрівлі ПЕТРОПАВЛІВСЬКОГО НВК.
        Програмою значна увага приділяється забезпеченню належного протипожежного стану будівель закладів освіти. У поточному році виділено 45,0 тис. грн. для обробки вогнетривким розчином дерев’яних конструкцій горищних приміщень у МАТВІЇВСЬКІЙ ЗАГАЛЬНООСВІТНІЙ ШКОЛІ І-ІІ СТУПЕНІВ, дошкільному підрозділі КРИСИНСЬКОГО НВК та СЕМЕНОЯРСЬКІЙ ФІЛІЇ КЗ «БОГОДУХІВСЬКА ЗАГАЛЬНООСВІТНЯ ШКОЛА І-ІІІ СТУПЕНІВ №2». З метою уникнення тенденції збору коштів з батьків учнів в районі знайдено можливість виділяти кошти на придбання будівельних матеріалів та господарчих товарів для потреб закладів освіти. За кошти районного бюджету закуплено будівельні матеріали для проведення ремонтних робіт у закладах освіти на суму 951,499 тис. грн., а також миючі, чистячі та дезинфікуючі засоби на суму 139,032 тис. грн.
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання