Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Відбулося засідання Богодухівської Ради регіонального розвитку

    У ході обговорення питання про стан виконання актів Президента України з питань державної регіональної політики та підвищення рівня виконавської дисципліни перший заступник голови районної державної адміністрації Валентина Зирянова поставила завдання відповідним структурним підрозділам районної державної адміністрації посилити контроль за своєчасним та в повному обсязі використанням коштів державного та обласного бюджетів, які надійшли до району на ремонт та реконструкцію об’єктів, виконання державних програм тощо.
        Також було розглянуто питання про стан реалізації у районі медичної реформи. Як повідомила заступник головного лікаря КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги Богодухівської районної ради» Ольга Лоткова, підприємство з 2018 року зазнало суттєвих змін. Зокрема, покращилася матеріально-технічна база центру, забезпечено комп’ютеризацію робочих місць сімейних лікарів, підключені до мережі Інтернет сільські заклади охорони здоров’я, започатковано попередній електронний запис до лікаря. Наразі ведеться робота по впровадженню телемедичних послуг. Серед основних проблем впровадження реформи названо недостатність медичного та діагностичного обладнання, складність при отоваренні електронних рецептів в ході реалізації програми «Доступні ліки», особливо сільських жителів.
        Яна Грищенко, заступник директора з медичної частини КНП Богодухівська центральна районна лікарня Богодухівської районної ради повідомила, що в ході підготовки закладу вторинної ланки медичної допомоги до запровадження реформи були залучені кошти усіх рівнів бюджетів на покращення матеріально-технічної бази підприємства, проведення капітальних ремонтів у поліклінічному відділенні та стаціонарі. У червні поточного року змінено статус підприємства з комунальної установи на комунальне неприбуткове підприємство, що є першим кроком до запровадження реформи.
        Заступник начальника управління соціального захисту населення районної державної адміністрації Інна Назаренко під час розгляду питання щодо створення безперешкодного середовища для осіб з інвалідністю проінформувала присутніх про проведення значної роботи з означеного напрямку і її продовження. Більшість установ та закладів соціальної інфраструктури обладнані пандусами, кнопками виклику. Разом з тим, існує необхідність облаштування місць цільового призначення та в середині будівель для зручного пересування осіб з інвалідністю, а також людей старшої вікової групи.
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання