Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    У ХОДА обговорили укрупнення районів Харківської області

    Засідання робочої групи відбулось 21 серпня під керівництвом заступника голови ХОДА Михайла Черняка.
        Об’єднання (укрупнення) районів відбувається в рамках реформи децентралізації, згідно з концепцією якої будується нова система адміністративно-територіального устрою, що включає також трансформацію районів. Розпочинаючи захід, Михайло Черняк зазначив, що робоча група з підготовки пропозицій щодо об'єднання (укрупнення) районів Харківської області була створена спільним розпорядженням Харківської обласної державної адміністрації та Харківської обласної ради.
        «Ми зібралися сьогодні для того, щоб сформувати чітку позицію Харківської області саме щодо бачення укрупнення районів, - звернувся до присутніх Михайло Черняк. – На думку наших фахівців, ті зміни, що на даний момент представлені профільним міністерством, а саме - розподіл Харківської області на 4 райони, не є коректними».
        За інформацією заступника голови ХОДА, до 1 липня Мінрегіону спрямували проєкт, який передбачав укрупнення районів до 7 одиниць. Також Михайло Черняк зазначив, що розробниками проєкту виконано всі умови міністерства, зокрема, включено обласний центр до одного з районів.
        До складу обласної робочої групи увійшов також представник від Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Юрій Коток, який зазначив, що пропозиції щодо укрупнення районів - це лише проєкт, який розробляється та буде спільно обговореним з областями.
        «Зараз ми чекаємо на пропозиції всіх областей України, щоб системно проаналізувати та подати проєкт до Кабінету Міністрів України, - сказав Юрій Коток. – Робота триватиме до завершення 2019 року».
       
       
       

    Джерело інформації: Сайт Харківської обласної державної адміністрації

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання