Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Для шкіл області придбають автобуси, пристосовані до перевезення дітей з особливими потребами

    Про головні завдання і пріоритети обласної влади на навчальний рік - 2019/2020 розповів заступник голови ХОДА Анатолій Бабічев під час брифінгу 4 вересня.
        Так, розповідаючи про плани у сфері розвитку вищої освіти, Анатолій Бабічев акцентував увагу на запровадженні нових технологій у якість навчання.
        «Усі заходи, які ми будемо проводити спільно з вишами, спрямовані саме на підвищення якості вищої освіти. Зокрема, це стосується надання освітніх послуг іноземцям. Адже наш регіон посідає перше місце за кількістю іноземних студентів, і ми не хочемо втрачати провідні позиції у цьому напрямку. Це серйозні інвестиції не лише у сферу освіти, але і в економіку регіону. Цього року зусилля будуть спрямовані на збільшення переліку країн, де визнаються дипломи харківських закладів вищої освіти. Тому найбільш серйозне завдання – відкриття нових і розвиток наявних інноваційних структур. Це центри підтримки трансферів технологій, центри підтримки інновацій, центри колективного користування науковим обладнанням», - розповів Анатолій Бабічев.
        За його інформацією, минулого року вдалося відкрити близько 15 інноваційних центрів, і робота у цьому напрямку буде продовжена, як і у напрямку оновлення матеріально-технічної бази закладів вищої освіти.
        За останні декілька років у харківських вишах було відкрито близько 100 нових лабораторій.
        «Це вдалося зробити, в тому числі, і шляхом бюджетного фінансування. Але здебільшого завдяки співпраці з бізнесом, комерційними підприємствами, з роботодавцями. Таке завдання три роки тому поставила голова ХОДА Юлія Світлична», - повідомив Анатолій Бабічев.
        Розповідаючи про розвиток професійно-технічної освіти, заступник голови ХОДА зазначив, що цього року заплановано реформування чотирьох наявних закладів шляхом їх укрупнення, створення регіональних центрів профтехосвіти, поліпшення матеріально-технічної бази. Також мова йде про запровадження інноваційних підходів. Цього року на базі закладів професійно-технічної освіти буде відкрито два нових навчально-практичних центри. Вже завершено створення навчально-практичних центрів з професій монтажник-утеплювач та слюсар-ремонтник. Окрім того, в планах на цей навчальний рік - встановлення у закладах профтехосвіти близько десяти кабінетів природничо-математичного циклу.
        «І найсерйозніше завдання – це початок роботи над створенням Центру професійної досконалості на базі Державного навчального закладу «Слобожанський регіональний центр професійної освіти». Міністерство освіти і науки України разом з міжнародними інституціями оголосили відповідний конкурс проєктів. Фахівці облдержадміністрації та закладів професійно-технічної освіти підготували ґрунтовну заявку на участь. Восени очікуємо на результат, - сказав Анатолій Бабічев. - Таких закладів в Україні ще немає. Учні будуть у ньому навчатися справи, а вчителі і майстри проходити курси підвищення кваліфікації на сучасному обладнанні».
        Також, за словами Анатолія Бабічева, продовжиться робота щодо розвитку дошкільної освіти. Зокрема, планується створити 1,5 тисячі додаткових місць. За останні 5 років у Харківській області було відкрито 66 дитячих садків, а також додаткових груп (усього 7,5 тисячі додаткових місць).
        Триває і реформа щодо створення опорних шкіл. З 1 вересня у регіоні працює 51 такий заклад.
        Окрім того, цього року придбано 7 шкільних автобусів, до кінця року у планах - придбати ще 20, з яких 12 пристосовані для перевезення дітей з особливими потребами (за останні два роки було придбано 50 шкільних автобусів).
        Анатолій Бабічев також зазначив, що за останні три роки для шкіл області було придбано і встановлено близько 500 предметних кабінетів і 5 тисяч нових комп’ютерів. Ця робота також буде продовжена.
        «Завдання голови ХОДА Юлії Світличної стосовно того, що у кожній опорній школі повинен бути сучасний спортивний майданчик, нами виконано (окрім тих шкіл, які зараз лише створюються). Загалом за останні три роки у харківських закладах було встановлено близько 150 майданчиків: футбольні, волейбольні, баскетбольні, гімнастичні, тренажерні. У планах - продовжити працювати в цьому напрямку і надалі», - сказав Анатолій Бабічев.
        Він також зазначив, що цього року буде продовжена робота і з розвитку інклюзивного навчання. Планується створити близько 10 медіатек і ресурсних кімнат, а також біля 5 інклюзивних центрів.
        «Окрім того, Харківська область лідирує у сфері розвитку позашкільної освіти. Нам вдалося не лише зберегти мережу закладів, але і створити 11 нових», - сказав Анатолій Бабічев.
       
       

    Джерело інформації: Сайт Харківської обласної державної адміністрації

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання