Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Вимагаю негайно реагувати на всі факти, що загрожують екологічній безпеці. Юлія Світлична

    Про це голова ХОДА заявила під час робочої наради з питань природоохоронних заходів та дотримання безпеки екологічного стану на території Харківської області.
        Нарада, до участі в якій запрошені керівники усіх правоохоронних органів регіону, відбувається в ХОДА 20 вересня. Розпочинаючи засідання, Юлія Світлична наголосила, що не повністю задоволена рівнем роботи державних органів влади у сфері забезпечення екологічної безпеки. Вона відзначила, що хоча за останні два місяці є позитивні тенденції, але потрібна подальша активізація діяльності всіх органів влади, що відповідають за недопущення та припинення правопорушень у сфері екології.
        «Питання екологічної безпеки - найважливіші. Тому наполягаю, щоб усі причетні органи влади приділили цьому підвищену увагу. Прошу правоохоронців дуже оперативно та чітко реагувати на всі факти забруднення атмосфери або водних ресурсів, а також на незаконне знищення рослинного і тваринного світу, - акцентувала керівниця області. - Існує багато фактів незаконної вирубки лісів, вилову риби та промислових викидів підприємств, що загрожують здоров‘ю людей. Звертаюся до керівництва обласних управлінь Служби безпеки України, Національної поліції, прокуратури, екологічної інспекції, водних ресурсів, Держгеокадастру, лісового та рибного господарства та вимагаю негайного реагування на всі незаконні факти, що загрожують екологічній безпеці. Попереджаю всіх про особисту відповідальність».
        Юлія Світлична назвала незадовільною роботу Департаменту екології та природних ресурсів ХОДА.
        «Я дуже не задоволена діяльністю Департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації. Зрозуміло, що в них небагато повноважень щодо оперативного припинення порушень, але мене не влаштовує їх безвідповідальне відношення до справи. Надходить багато обґрунтованих звернень від мешканців та різних організацій регіону щодо їх неефективної роботи», - сказала голова ХОДА.
        Особливе обурення у Юлії Світличної викликало відео, яке продемонстрували запрошені на нараду громадські активісти.
        «Зухвалому ставленню до людей виправдань немає, а таке відношення до роботи дискредитує державні органи, - сказала керівниця області. - Тому цей департамент буде повністю ліквідований, функції передані Департаменту житлово-комунального господарства, у структурі якого буде створений окремий новий підрозділ, що й займатиметься надалі проблемами екології. Це питання керівництво обласної адміністрації бере на особливий контроль».
        Юлія Світлична відзначила, що така оптимізація - це перший крок у стратегії скорочення органів державного управління в структурі Харківської ОДА.
        «Будуть і подальші дії зі скорочення структури ОДА та її оптимізації, - повідомила голова ХОДА. – Наша мета - позбутися зайвих та неефективних структур, зменшити корупційні ризики, підвищити ефективність управління та скоротити витрати на держапарат».
       
       
       

    Джерело інформації: Сайт Харківської обласної державної адміністрації

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Березень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    26272829123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728293031

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання