Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    У ІІІ Харківському міжнародному юридичному форумі беруть участь правники 30 країн світу

    Масштабний міжнародний захід відкрився в Харкові 24 вересня.
        У перший день форуму його гостями та учасниками стали голова ХОДА Юлія Світлична, перший заступник Голови Верховної Ради України Руслан Стефанчук, Голова Конституційного Суду України Олександр Тупицький та поважні гості з різних країн світу.
        Вітаючи учасників форуму на Харківщині, Юлія Світлична відзначила: «Надзвичайно важливо, що саме ваші дискусії, ваші фахові думки та пропозиції можуть стати основою для того, щоб укріплювати нашу державу. У ці часи формується молода країна, вона стає сильнішою, набуває ваги і важливо, щоб кожен крок та кожна реформа не обходилися без фахового юридичного висновку».
        Керівниця області відзначила, що цього року на Харківщині зібралися правники з 30 країн світу.
        «Ми надзвичайно пишаємося таким високим рівнем представництва та сподіваємося, що ті рішення, які напрацюють учасники форуму, обов’язково будуть включені в порядок денний нашої держави», - сказала голова ХОДА.
        Перший заступник Голови Верховної Ради України Руслан Стефанчук назвав дуже важливою свою участь у ІІІ Харківському міжнародному юридичному форумі.
        «Саме тут ми можемо отримати квінтесенцію всіх найкращих та найпередовіших думок у сфері юриспруденції, щоб надалі напрацьовувати ті механізми, які стануть основою законів нашої держави, - сказав Руслан Стефанчук. - Сподіваюся, що все, що буде напрацьовано на цій конференції, ми обов’язково використаємо та будемо долучати членів цього форуму, науковців Національного юридичного університету ім. Ярослава Мудрого та інших правничих шкіл України для того, щоб ті реформи, які здійснюються в Україні, мали серйозну юридичну базу».
        Перший заступник Голови Верховної Ради України повідомив, що особливу увагу під час форуму приділятиме питанням ІТ-права та новітніх тенденцій у сфері конституціоналізму.
        «Ми хочемо поспілкуватися з людьми та сказати, що Президент України Володимир Зеленський та Верховна Рада абсолютно відкриті для тих, хто бажає долучитися до розбудови України. Це основний меседж, який ми хочемо надіслати: нам цікаві люди, які хочуть змінювати Україну», - підкреслив Руслан Стефанчук.
        Голова Конституційного Суду України Олександр Тупицький відзначив, що зараз його першочерговим завданням є розгляд у визначені строки подань щодо висновків по змінах до Конституції України.
        «Це першочергове завдання – щоб країна працювала вже в новому форматі», - сказав Олександр Тупицький.
        Він також назвав символічним для себе той факт, що перша його участь на посаді голови КСУ в міжнародному форумі відбувається саме в стінах харківського вишу, який він закінчив.
        Президент Академії правових наук України, ректор НЮУ ім. Ярослава Мудрого Василь Тацій наголосив, що наразі Харківський міжнародний юридичний форум є першим та єдиним подібним заходом для правників в Україні. Цього року форум збере близько 3000 учасників.
        Панельні дискусії форуму цього року будуть присвячені наступним темам: «Оновлення цивільного законодавства України: на шляху до європеїзації приватного права»; «Європейська інтеграція крізь призму конституційного права»; «Бізнес і права людини: основні виклики для нових демократій»; «Кримінальні загрози в секторі безпеки: практики ефективного реагування»; «Майбутнє цифрових активів: фінансово-правовий погляд». З детальною програмою заходу можна ознайомитись тут.
       
       
       

    Джерело інформації: Сайт Харківської обласної державної адміністрації

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання