Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Деякі питання стосовно порядку призначення житлової субсидії на опалювальний період 2019-2020

    Управління соціального захисту населення районної державної адміністрації повідомляє, що з 1 жовтня 2019 року розпочинається прийом документів для призначення субсидії на опалювальний період.
        Домогосподарствам, яким вже призначено субсидію на неопалювальний період, звертатися не потрібно - в кінці жовтня їм буде зроблено перерахунок з урахуванням послуги опалення.
        Особливу увагу необхідно звернути на ту обставину, що загальна сума простроченої понад місяць заборгованості з оплати житлово- комунальних послуг не повинна перевищувати 20 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, тобто 340 грн. (крім заборгованості за послугу з постачання та розподілу природного газу, що нарахована виконавцем комунальної послуги з посиланням на рішення суду щодо норм споживання природного газу побутовими споживачами у разі відсутності лічильників газу та у зв’язку з приведенням об’ємів використаного природного газу побутовими споживачами до стандартних умов, а також заборгованості, що виникла у зв’язку з тим, що управитель, об’єднання, виконавець комунальних послуг не уклали договору з АТ “Ощадбанк” (його установами) для перерахування сум житлових субсидій у грошовій безготівковій формі).
        За наявності зазначеної заборгованості житлова субсидія призначається за умови документального підтвердження сплати заборгованості або укладення договору про її реструктуризацію, або оскарження заборгованості в судовому порядку (ухвали про відкриття провадження у справі) протягом двох місяців з початку сезону, в іншому випадку - з місяця, наступного за тим, в якому до структурного підрозділу з питань соціального захисту населення надійшло документальне підтвердження сплати заборгованості або укладення договору про її реструктуризацію, або оскарження заборгованості в судовому порядку (ухвали про відкриття провадження у справі).
        Також за рішенням комісії надання раніше призначеної житлової субсидії припиняється за поданням структурного підрозділу з питань соціального захисту населення, управителів, об’єднання, виконавців комунальних послуг у разі, коли:
        - домогосподарству припинено надання житлово-комунальної послуги (послуг) внаслідок того, що громадянин має заборгованість за житлово-комунальні послуги;
        - громадянин не виконує зобов’язання за договором про реструктуризацію заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг.
        З 1 жовтня 2019 року виплата житлових субсидій у грошовій готівковій формі здійснюється шляхом нарахування структурним підрозділом з питань соціального захисту населення коштів на рахунок громадянина, якому призначено житлову субсидію, відкритий в установі уповноваженого банку, або через виплатні об’єкти «Укрпошта».
        Особи, які не одержують пенсії, а також отримувачі субсидії, які отримують пенсію в іншій адміністративно-територіальній одиниці (відмінній від місця оформлення субсидії), самостійно повинні надати до управління соціального захисту населення Богодухівської районної державної адміністрації (Приймальня громадян, І поверх) інформацію про спосіб виплати та/або реквізити рахунка в уповноваженому банку.
        До надання відповідних даних одержувачем субсидії її виплата здійснюється через виплатні об’єкти АТ «Укрпошта» за адресою, зазначеною у заяві.
       
       
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Квітень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293012345

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання