Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Учасники клубу обговорили значення правильного вибору професії для суспільства і особистості

    26 вересня в приміщенні Богодухівської районної філії Харківського обласного центру зайнятості відбулося чергове засідання учнівського клубу «Школа професій». Тема засідання – «Значення правильного вибору професії для суспільства та особистості».
        Розпочала засідання голова клубу «Школа професій» Олена ФІЛІПОВА, яка ознайомила присутніх із планом роботи клубу на 2019-2020 навчальний рік.
        Щороку перед випускниками шкіл постає проблема вибору майбутнього. Саме майбутнього, тому що від правильності обраної дороги зараз залежить багато в чому те, як складеться життя потім. Професія визначить соціальний статус, затребуваність у житті та навіть рівень матеріального добробуту. Причому, іноді питання стоїть не куди піти вчитися, а чи варто здобувати вищу освіту взагалі. В першу чергу, потрібно обирати професію за покликанням душі, щоб кожен ранок із задоволенням хотілося йти на роботу та приносити користь.
        Голова клубу «Школа професій» Олена ФІЛІПОВА проінформувала учнів про різні професії, їхні ролі та значення для суспільства, потреби в таких кадрах, умови їхньої праці та вимоги, що потрібно знати для того, щоб «вдало» вибрати професію, ознайомила членів клубу із соціальними послугами, які надає служба зайнятості молоді, обговорила умови вибору майбутньої професії, розглянула сучасний ринок праці, презентувала робітничі професії та Харківський центр професійно-технічної освіти ДСЗ.
        Олена Володимирівна закінчила зустріч такими словами: «Вибір професії — один з головних життєвих виборів, який здійснює людина в юному віці. Він має значення як для самої людини, так і для суспільства. Вибір професії - це по суті вибір життєвого шляху, вибір долі. Від вибору професії до душі у великій мірі залежить задоволення людини своєю долею, її щастя.
        Кожен із нас особливий. У кожного є свій дар, тобто те, чого не має більше ніхто. І не намагайтеся, а копій не знайдете, є тільки люди-оригінали зі своїми «плюсами» та «мінусами. Шановні учні, в першу чергу, вибираючи професію, орієнтуйтесь на власні інтереси, визначте сферу своїх стійких інтересів, потім зверніть увагу на особливості певної професії, бо для деяких професій необхідні певні якості, і усвідомлюйте, чи є такі якості».
        Хай вам щастить у цьому складному, але цікавому світі професій!
       
       
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання