Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Харківська область повністю забезпечена вакцинами проти дифтерії

    Про це під час брифінгу повідомила заступниця директора Департаменту охорони здоров’я ХОДА Наталія Куфтеріна.
        За її словами, на даний момент в Україні склалася несприятлива ситуація щодо захворюваності на дифтерію.
        «Упродовж 7 років у Харківській області не було жодного випадку захворюваності на дифтерію, - зазначила Наталія Куфтеріна.- Зараз зареєстровано два випадки: перший був наприкінці жовтня, другий - учора, та цей випадок ще не підтверджений лабораторно».
        Заступниця директора Департаменту охорони здоров’я ХОДА запевнила, що Харківська область забезпечена вакцинами проти дифтерії повністю. Вона зазначила, що в наявності вакцини для профілактики кашлюку, дифтерії, правцю з цілоклітинним кашлюковим компонентом (АКДП) (виробник - Індія) – 96 903 доз. Також 975 доз анатоксину для профілактики дифтерії та правцю (АДП) (виробник - Болгарія) та 313 665 доз анатоксину для профілактики дифтерії та правцю зі зменшеним вмістом антигену (АДП-м) (виробник - Індія).
        «Ми закликаємо населення області зробити вакцинацію, - відзначила Наталія Куфтеріна. - Вакцинація робиться як дітям, так і дорослим. На сьогодні вакцина є в центрах первинної медицини, на складі інфекційної лікарні. Робити вакцинацію необхідно там, де у вас укладений договір із сімейним лікарем».
        Наталія Куфтеріна нагадала, що рекомендований календар вакцинації для дітей – 2, 4, 6, 18 місяців та 6 років. Далі потрібно робити ревакцинацію кожні 10 років протягом усього життя.
        Також під час брифінгу заступниця директора Департаменту охорони здоров’я ХОДА зазначила, що на сьогодні показники захворюваності на грип є нижчими на 63%, ніж пороговий рівень. Відносно тогорічного періоду спостерігається зниження захворюваності. Також, за її словами, в жовтні не зареєстровано жодного випадку захворюваності на кір. Між тим Харківщина до кінця року забезпечена вакцинами для дитячого населення.
       
       

    Джерело інформації: Сайт Харківської обласної державної адміністрації

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання