Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Культура – одне з найцікавіших і найдревніших явищ, яке тісно пов'язане з діяльністю людини

    Кожен час ставить перед культурою свої локальні завдання. Однак на будь-якому етапі суспільного розвитку необхідно, по-перше, робити все для збереження існуючих традицій і надбань, по-друге, привносити щось нове, свіже, неповторне. І в цьому чи не найважливіша роль сільської культури як складової загальнокультурного процесу в Україні. На сучасному етапі розвитку суспільства культура повинна стати одним із ключових факторів соціально-економічного зростання України та її регіонів, тому що головною метою розвитку людства є громадська та культурна самореалізація особистості. Стабільний розвиток країни і розвиток культури – взаємопов’язані процеси.
        Працівники закладів культури району роблять все можливе для того, щоб в селах та в районному центрі не згасав вогник духовності. З’являються нові аматорські колективи, звучать нові твори, культурно - мистецькі заходи, фестивалі та конкурси, де мистецькі колективи гідно заявляють про себе. А за проведенням культурно-масової роботи стоїть велика творча праця, творчі пошуки працівників культури. У 29 клубних закладах району діє 145 клубних формувань, в яких 1751 учасник. Хор «Українська пісня», вокальний гурт «Душа» районного будинку культури, фольклорний колектив «Шарівчанка» Шарівського селищного будинку культури та вокальний ансамбль «Криниченька» Гутянського сільського будинку культури мають звання «народний», а дитячий хореографічний колектив «Надія», театральна студія «Ніка», гурток декоративно-ужиткового мистецтва «Дивоцвіт» районного будинку культури- «зразковий».
        Велика увага приділяється впровадженню заходів, що розраховані на різні вікові категорії населення: культурно-мистецькі акції за участі дітей та молоді, розважально-інтелектуальні програми, диско-вечорниці, дитячі ранки, вечори-вогники, вечори для людей похилого віку та інші. Працівники культури району ведуть пошукову роботу з метою відродження народних та обрядових традицій Слобожанщини. Далеко за межами району відомий народний фольклорний колектив «Шарівчанка» і дитячий фольклорний колектив «Джерельце» Шарівського селищного будинку культури та фольклорний колектив «Родина» Кручанського сільського будинку культури. Четвертий рік проходить у районі регіональний фестиваль народного мистецтва «Шарівський дивокрай», до якого залучаються майже 300 учасників. Вперше було організовано та проведено районний фестиваль українського традиційного обрядового мистецтва «Сіннянські роси».
        Учасники художньої самодіяльності району та учні дитячої музичної школи тільки в цьому році взяли участь у 28 різноманітних конкурсах і фестивалях.
        Не стоять осторонь і працівники бібліотек комунального закладу Богодухівської районної ради «Богодухівська централізована бібліотечна система». Всі їх зусилля направлені, перш за все, на користувачів, їх інтереси, запити та потреби. Для вирішення цих завдань бібліотекарі поєднують традиційні форми обслуговування та нові, використовуючи сучасні інформаційні технології. Соціокультурна робота представлена широким розмаїттям форм, а тематика заходів різнопланова, також приділяється велика увага збереженню та примноженню національної культурної спадщини.
        Бібліотеки є невід’ємною частиною культурного життя суспільства, тому тісно взаємодіють із клубними закладами району. Бібліотекарі беруть активну участь у проведенні Дня села, державних та народних свят, пізнавально-розважальних програм, святкових концертів.
        У переддень Всеукраїнського дня працівників культури та майстрів народного мистецтва,зі словами вдячності та поваги, хочу привітати працівників та ветеранів галузі, майстрів народного мистецтва і побажати міцного здоров'я, добра, благополуччя, натхнення та щедрих творчих ужинків. Нехай здійсняться всі ваші життєві плани, надії та мрії, а кожен день вашого життя буде світлим і сонячним, дарує радість творчого натхнення і життєвих перемог. Низький уклін за вашу святу місію – зберігати, творити та примножувати національну культуру. Нехай ніколи не згасає творчий вогник у ваших серцях!
       
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання