Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Дороги, авіаперевезення, зміни на залізниці – у Харкові розповіли про плани Мінінфраструктури

    Міністр інфраструктури Владислав Криклій презентував «To do list» змін, які плануються до кінця 2019-го, у 2020-му та наступні 5 років.
        Про плани міністр розповів 12 листопада в будівлі головного залізничного вокзалу міста. Перед презентацією Владислав Криклій обговорив питання розвитку інфраструктури Харківщини з головою ХОДА Олексієм Кучером.
        «Для нас дуже важливо, що міністр інфраструктури відвідав із новою програмою саме Харківщину. Ми обговорили з ним питання розвитку, - розповів голова Харківської ОДА. - Для нас важливими є «Укрзалізниця», аеропорт, а також дороги. Ми розуміємо стан наших доріг – попри те, що значна частина вже була відремонтована, але разом з цим ще багато чого необхідно зробити. Ми домовились про відповідну зустріч з міністром, а також з керівником «Укрзалізниці». І в більш тісному колі обговоримо низку пілотних проєктів. Я наполягав на тому, щоб пілотні проєкти, які заплановано Міністерством інфраструктури, запроваджувалися саме в Харківській області».
        Розпочинаючи презентацію, Владислав Криклій відзначив, що вже встигли зробити за 76 днів роботи нового міністерства. У тому числі про досягнуті з ЄБРР домовленості щодо надання 300 млн євро на відновлення регіональних доріг; виділення Європейським інвестиційним банком коштів для капремонту траси Одеса – Київ та будівництва обходу Львова; відновлення за рекордний час автодороги Запоріжжя – Маріуполь тощо. Він також наголосив на принципових змінах у самому управлінні держпідприємствами, що відповідають за інфраструктуру.
        «Ми почали перезавантажувати владу і найбільш корумповані організації. Ми позвільняли там очільників та робимо тотальний перезапуск системи. Національна державна служба вже провела конкурс, найближчим часом будуть представлені нові очільники», - сказав Владислав Криклій.
        Він також повідомив про програму перезавантаження найбільш проблемних організацій – таких, як «Укртрансбезпека» та «Укравтодор».
        Серед перспектив – зміни на «Укрзалізниці». Зокрема, йдеться про продаж та передачу в оренду майна, яке не використовується, а також у концесію окремих об’єктів. Серед об’єктів, які планують передати в концесію, - і Харківський залізничний вокзал.
        «Я вірю в те, що коли ми Харківський залізничний вокзал віддамо в концесію, тут, крім зручних умов, постійно працюючих ліфтів та ескалаторів, буде ще зручна зона для відпочинку, зручна сервісна зона, зоновані орендарі, торговельна зона, розважальні елементи. І це все буде, в першу чергу, для громадянина. А держава все одно отримуватиме прибуток. Подібні речі ми маємо робити якомога більше. Орієнтовна сума, яку ми плануємо отримати від того, що продамо непрофільні активи та будемо здавати в концесію, – це приблизно 10 млрд грн», - сказав Владислав Криклій.
        Він також повідомив про плани розвитку авіаперевезень у країні. Зокрема, створення 15 регіональних аеропортів та збільшення обсягів внутрішніх перевезень у 3 рази (з 5 до 15%).
        Довідка. У планах Міністерства інфраструктури в 2020 році - придбання «Укрзалізницею» 2000 вантажних і 26 пасажирських вагонів, укладення договорів на 40 тепловозів та 200 електровозів, електрифікація 110 км колії для пришвидшення руху потягів. У 2020 році планують відновили 4000 км доріг, а також збільшення вдвічі (до 3,2 млрд грн) фінансування програми безпеки на дорогах. Це дозволить забезпечити створення та встановлення:
        - близько 1600 пішохідних переходів та освітлення на 1500 пішохідних переходах;
        - 90 світлофорів з табло, які вимірюють швидкість руху перед в’їздом у населені пункти, та 35 світлофорів на нерегульованих пішохідних переходах для доріг з інтенсивним рухом;
        - засобів примусового зниження швидкості руху на 42 об’єктах;
        - 440 об’єктів з розміткою зі світловідбивним елементом;
        - 270 розв’язок кільцевого типу;
        - 31 амортизаційний відбійник;
        - закупівлю 200 одиниць спеціальної аварійно-рятувальної техніки для ДСНС.
       
       

    Джерело інформації: Сайт Харківської обласної державної адміністрації

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання