Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Якщо втратили паспорт...

    Паспорт громадянина України є документом, що посвідчує особу власника та підтверджує громадянство України. Паспорт є дійсним для укладання цивільно-правових угод, здійснення банківських операцій, оформлення доручень іншим особам для представництва перед третьою особою лише на території України, якщо інше не передбачено міжнародними договорами України.

     Паспорт громадянина України (далі - паспорт) видається кожному громадянинові України підрозділами ДМС України після досягнення 14-річного віку.
     У випадку крадіжки паспорта зверніться до поліції і подайте заяву про викрадення. Це потрібно для того, аби у разі, якщо за вашим вкраденим паспортом були здійснені махінації (наприклад, узятий кредит на вкрадений паспорт або оформлена купівля-продаж), можна було довести той факт, що ви до цього не мали ніякого відношення, і визнати ці угоди через суд недійсними.
     Щоб уникнути непередбачуваних труднощів, варто не зволікати із зверненням у відділення міграційної служби у своєму місті чи районі (ЦНАПу).

    Як оформити паспорт замість втраченого або викраденого?

    зібрати необхідні документи:
    заява про втрату паспорта встановленого зразка;
    витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань (у разі викрадення паспорта на території України);
    платіжний документ, що підтверджує сплату державного мита;
    довідка про місце проживання;
    свідоцтво про народження дітей (за наявності);
    свідоцтво про шлюб, розірвання шлюбу (за наявності);

    звернутися до територіального підрозділу ДМС України за зареєстрованим місцем проживання, або до відповідного центру надання адміністративних послуг (ЦНАП), центру обслуговування «Паспортний сервіс» ДП «Документ».
    отримати паспорт у місці, де подавалася заява
    .

     

                                               Термін розгляду заяви


     Не пізніше ніж через 20 робочих днів з дня оформлення заяви-анкети для його отримання.
     Не пізніше ніж через 10 робочих днів з дня оформлення заяви-анкети для його термінового отримання.
     У випадках проведення під час оформлення процедури встановлення особи строк оформлення паспорта продовжується до 2 місяців.

      Порушують ваші права? Ви потребуєте допомоги в судах,  і не маєте грошей на адвоката  - звертайтеся в Богодухівський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги, який працює з понеділка по п'ятницю з 08-00 до 17-00,  за адресою: м. Богодухів, вул. Покровська, 5. тел. (05758) 3-01-82, 3-03-25.

      Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги 0-800-213-103 (безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів).


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання