Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Земельна реформа має на меті змінити філософію землекористування. Тарас Висоцький

    22 листопада в Харкові обговорюють питання змін у земельному законодавстві.
        Наш регіон приймає Земельний форум. Серед спікерів заходу - керівництво Мінекономрозвитку, представник Президента України по земельних питаннях, експерти й науковці та, звичайно, аграрії області.
        «Ідея дуже проста: розказати про шляхи реалізації земельної реформи, - пояснює заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тарас Висоцький. - Вони націлені на досягнення трьох основних цілей. Надати можливість повноцінного розпорядження власності українцям. Надати імпульс новій хвилі економічного розвитку аграрного сектору. Забезпечити можливість наявним господарям, фермерам, аграріям далі працювати на їхній землі в рамках оренди, викуповувати ці землі та розвивати свій бізнес».
        Заступник міністра економрозвитку відзначив, що подібні форуми відбуваються по всіх регіонах України. Під час дискусій спеціалісти збирають пропозиції регіонів, які використовуватимуть при підготовці законопроєкту про ринок землі до другого читання в Верховній Раді України.
        За словами Тараса Висоцького, основна дискусія під час подібних заходів розгортається навколо двох питань. Це перелік потенційних покупців землі та те, скільки землі може купувати одна особа чи група пов’язаних осіб.
        «Уже маємо пропозиції, які зафіксовані та будуть подаватися до другого читання. Вони є дійсно обґрунтованими та логічними», - відзначив заступник міністра.
        Він також наголосив, що «земельна реформа – це не лише про обіг землі. Крім обігу землі, це в цілому зміна філософії землекористування». Зокрема, іншими законопроєктами «земельного блоку» передбачається: передача всіх земель державної власності (у тому числі водних об’єктів) у розпорядження громад; надання тим само громадам можливості самим вирішувати питання просторового формування територій; зміна інституту захисту права власності тощо.
        «Багато важливих моментів з точки зору формування землеустрою як такого. Дерегулюються та ліквідуються всі непотрібні узгодження, які до цього вимагали витрати дуже великого часу, коштів та іноді або часто створювали прецеденти для корупції. Усі взаємовідносини по землекористуванню будуть переведені в електронний формат. Паперова форма залишиться, але буде вибір. Електронна форма буде теж узаконена», - повідомив Тарас Висоцький.
        Протягом близько двох годин форуму аграрії Харківської області мали змогу поставити експертам та урядовцям усі болючі питання та внести пропозиції щодо змін до законодавства.
       
       

    Джерело інформації: Сайт Харківської обласної державної адміністрації

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Квітень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293012345

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання