Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    З 1 квітня в країні запрацює програма медичних гарантій

    Її запровадження обговорили 26 листопада під час селекторної наради під головуванням Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука.
        У заході взяв участь голова ХОДА Олексій Кучер.
        Програма медичних гарантій – це принципово нова система фінансування спеціалізованої та високоспеціалізованої медичної допомоги, яка запрацює в Україні з 1 квітня наступного року.
        Наразі, зауважив прем’єр-міністр, країна недостатньо підготовлена, і є певні ризики щодо запуску реформи. Втім, чотирьох місяців, на думку Олексія Гончарука, достатньо, щоб виправити наявні недоліки.
        «Принцип дуже простий: є лікарні, які мають бути автономізовані, забезпечені технікою та підключені до електронної системи охорони здоров’я. НЦЗУ має стати партнером для всіх закладів за договором. Є три параметри, за якими ми будемо вимірювати ефективність роботи в регіонах: кількість цифровізованих закладів, кількість комп’ютеризованих закладів та кількість підключених до електронної системи охорони здоров’я», - сказав очільник уряду.
        На сьогодні, за його даними, лідерами з автономізації лікарень є Полтавська, Хмельницька, Одеська, Харківська та Сумська області.
        «Ми будемо кожен місяць проводити таку нараду та дивитися, який прогрес у регіонах», - зазначив прем’єр.
        Що стосується ситуації в нашому регіоні, мережа комунальних закладів охорони здоров’я області, які надають спеціалізовану та високоспеціалізовану медичну допомогу, складається з 201 закладу. Реорганізації на комунальні некомерційні підприємства підлягають 186 з них. Станом на 22 листопада реорганізовано 179 закладів, 3 знаходяться у стадії перетворення, рішення про перетворення ще 3-х закладів вже винесені на найближчі сесії відповідних рад.
        Серед проблемних питань своєчасного впровадження реформи як у нашому, так і в інших регіонах є те, що наказом Державного агентства з питань електронного урядування України передбачена необхідність погоджувати придбання комп’ютерної техніки та програмного забезпечення. На думку представників медичної сфери Харківщини, цю вимогу варто скасувати в умовах реформування галузі.
        Також Олексій Гончарук порушив під час наради питання вакцинації.
        «Більше ніж 95% населення країни – нормальний рівень вакцинації, який гарантує безпеку. Для нас важливо, щоб цей показник був досягнутий. Наразі показники невтішні. Потрібно проводити чітку та послідовну інформаційну політику серед людей. Усі вакцини в нас є, проблем із забезпеченістю немає, є проблема зі сприйняттям серед населення», - зауважив Олексій Гончарук.
       

    Джерело інформації: Сайт Харківської обласної державної адміністрації

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Березень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    26272829123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728293031

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання