Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Мінекономіки презентувало фіналізований законопроєкт про земельну реформу

    У скайп-нараді, що була присвячена цьому питанню, взяли участь представники Департаменту агропромислового розвитку ХОДА.
        Захід відбувся під головуванням заступника міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тараса Висоцького 15 січня.
        Під час наради Тарас Висоцький презентував фінальну редакцію законопроєкту 2178-10 про земельну реформу в Україні, який підготовлено до другого читання у парламенті.
        «Дякую всім учасникам за надані пропозиції до законопроєкту про обіг земель с/г призначення. До кінцевої редакції цього законопроєкту, а також інших законопроєктів у контексті земельної реформи було закладено близько 80% змін, озвучених на попередніх 17 регіональних форумах, селекторних нарадах та безпосередніх зустрічах з асоціаціями, фермерами, аграріями та всіма зацікавленими в реформі сторонами», - зазначив Тарас Висоцький.
        Він додав, що найближчим часом на аграрному комітеті відбудеться розгляд до другого читання чотирьох супровідних законопроєктів щодо земельної реформи.
        Так, заступник міністра зробив акцент на принципових позиціях, відповідно до яких:
        - купувати землю сільськогосподарського призначення зможуть лише українці;
        - концентрація земель в одних руках складає до 10 тис. га;
        - розрахунок за землю - виключно безготівковий з перевіркою походження коштів;
        - забороняється купувати землю у 50-кілометровій зоні від кордону;
        - зафіксовано мінімальну ціну на земельну ділянку;
        - банки не зможуть купувати землю - лише брати у заставу;
        - частина коштів від продажу земель державної та комунальної власності піде на створення Фонду розвитку сільських територій.
        «Принципово важливо, щоб суспільство мало змогу контролювати та було переконане, що ця реформа - про розвиток та прозорість», - підкреслив Тарас Висоцький.
        Також заступник міністра розповів про преференції для фермерів. Зокрема, фермерські господарства зможуть купувати земельні ділянки без аукціону за ціною нормативної грошової оцінки, а також з розстрочкою до 7 років.
        Крім того, фермерам надається право постійного користування с/г землею для ведення селянського (фермерського) господарства, право довічного успадкованого володіння, а також право оренди землі шляхом переоформлення права постійного користування. Таких земель налічується близько 560 тис. га.
        Учасники наради мали змогу висловити свої коментарі та поставити питання, на які заступник міністра надав вичерпні відповіді.
       
       
        Джерело інформації: Сайт Харківської обласної державної адміністрації


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання