Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    У ХОДА планують створити управління, яке відповідатиме за питання децентралізації

    Про це повідомив голова ХОДА Олексій Кучер під час зустрічі з керівником Східного регіонального хабу Програми U-LEAD with Europe Денисом Ткачовим.
        Під час зустрічі сторони обговорили співпрацю між облдержадміністрацією та програмою U-LEAD та новий етап реалізації міжнародної програми, що підтримує процеси децентралізації в Україні. Олексій Кучер відзначив, що керівництво області зацікавлене в підтримці з боку міжнародних партнерів, адже зараз Харківщина демонструє не найкращі показники за ходом процесів децентралізації та об’єднання громад.
        «Мене бентежить ця ситуація, тому прошу попрацювати в нашому регіоні якомога краще. Всі умови для цього будуть створені», - сказав голова ХОДА.
        Він повідомив, що зараз розглядають питання про створення окремого структурного підрозділу ОДА, який відповідатиме за децентралізацію.
        Денис Ткачов, у свою чергу, повідомив про ті зміни, які відбулись у програмі U-LEAD.
        «У нас завершився перший етап реалізації цієї великої програми. Зараз такий перехідний етап. Для нас дуже важливо донести певні меседжі до наших головних стратегічних партнерів на регіональному рівні. І ми вважаємо саме обласну державну адміністрацію та голову ХОДА такими партнерами на нашому спільному шляху. Адже, перш за все, саме ОДА доручено скерувати процеси децентралізації на цьому дуже непростому етапі, який ми очікуємо. Я маю на увазі завершення добровільного об’єднання громад. Саме для цього програма U-LEAD продовжується. На заміну тим центрам розвитку місцевого самоврядування, які були до цього створені, приходять регіональні офіси програми. Їх основна відмінність у тому, що ми надаємо певні консультаційні послуги, працюємо у сфері підвищення знань, кваліфікації як голів територіальних громад, що вже створені та будуть створені, так і працівників цих громад», - розповів керівник Східного регіонального хабу Програми U-LEAD with Europe.
        Під час зустрічі він представив керівника регіонального офісу програми в Харкові Оксану Черкас. Сторони домовилися про подальшу комунікацію та взаємодію з усіх питань, що виникають у вже створених та нових громад області.
        Джерело інформації: Сайт Харківської обласної державної адміністрації


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання