Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    У ХОДА затвердили оновлений проєкт Перспективного плану формування територій громад області

    На початку заходу голова ХОДА відзначив, що Перспективний план формування територій громад розробили ще в 2015 році. Тоді його схвалила обласна рада та затвердив Кабінет Міністрів України. Протягом 2016 - 2019 років до документа вносили зміни, що були пов’язані з утворенням ОТГ поза перспективним планом.
        17 грудня 2019 року в Києві відбулась консультативна зустріч з представниками Мінрегіону, профільного комітету Верховної Ради України, де експерти обговорили пропозиції щодо внесення змін до перспективного плану.
        «За наслідками зустрічі було повідомлено, що у нас на сьогодні - один з найкращих перспективних планів. Водночас є певні проблемні питання. Якщо ми їх успішно вирішимо, то зможемо завершити процес децентралізації, займаючи провідні позиції в країні», - сказав Олексій Кучер.
        Під час засідання учасникам робочої групи презентували проєкт оновленого перспективного плану, після чого учасники заходу розглянули кожну пропозицію щодо змін до цього документу.
        Відповідно до чинної редакції перспективного плану, до нього внесені 60 проєктних об’єднаних територіальних громад. Мінрегіон доручив на обласному рівні доопрацювати документ у розрізі 6 районів: Близнюківського, Великобурлуцького, Ізюмського, Первомайського, Сахновщинського та Харківського. Крім того, найбільш обговорюваними стали питання щодо створення, кількості та конфігурації громад у Балаклійському, Лозівському та Богодухівському районах, а також приєднання сіл до вже наявних ОТГ, наприклад, Мереф'янської.
        Окрім експертів та депутатів обласної ради, до дискусії долучилися деякі сільські голови. Так, на думку представника Орільської громади Лозівського району Олександра Пилипенка, їх громада є спроможною та може створити власну ОТГ. Про можливість створення мінімум трьох громад у Богодухівському районі говорив Шарівський селищний голова Анатолій Бабак.
        Як зазначив заступник голови ХОДА Михайло Черняк, який є головою робочої групи, зауваження, які прозвучали, будуть враховані.
        «За результатами засідання голові ХОДА рекомендовано розглянути пропозицію щодо спрямування проєкту Перспективного плану формування територій громад Харківської області на розгляд Кабінету Міністрів України. Також пропонується провести додаткові консультації із зацікавленими сторонами на предмет відповідності пропозицій, що надходять до ХОДА з приводу внесення змін до цього документу», - підсумував Михайло Черняк.

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання