Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    До уваги отримувачів субсидій!

       Відповідні зміни внесені до постанови Кабміну від 27 липня 1998 року №1156 «Про новий розмір витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива у разі надання житлової субсидії», якою був встановлений розмір витрат на оплату житлово-комунальних послуг та придбання побутового палива при наданні житлової субсидії».

       Розмір обов'язкового платежу для розрахунку субсидії для домогосподарств, які отримують житлову субсидію, визначається як частка середньомісячного сукупного доходу домогосподарства. З травня 2020 року цей платіж буде розрахований з урахуванням базової норми плати за послуги 20% середньомісячного сукупного доходу домогосподарства, а не 15%, як є нині.

       Принцип розрахунку субсидій не змінився і визначається індивідуально: що менші доходи домогосподарства, то менша обов’язкова частка плати за комуналку, а отже, більший розмір субсидії.

       За інформацією Мінсоцполітики у лютому буде проведено донарахування розміру пільг та субсидій з урахуванням нової послуги з розподілу газу автоматично за два місяці 2020 року.

       Відповідне донарахування буде здійснено без додаткової необхідності у зверненні громадян.

       Також нагадуємо, що громадянин, якому призначено житлову субсидію, зобов’язаний протягом 30 календарних днів поінформувати структурний підрозділ з питань соціального захисту населення про виникнення обставин, зокрема щодо:

    зміни складу зареєстрованих (фактично проживаючих) у житловому приміщенні (будинку) членів домогосподарств;

    зміни соціального статусу членів домогосподарства;

    зміни у складі сім’ї члена домогосподарства;

    зміни переліку отримуваних житлово-комунальних послуг, умов їх надання;

    зміни переліку витрат на управління багатоквартирним будинком;

    зміни управителя, виконавця комунальних послуг, створення об’єднання;

    набуття  будь-ким із складу домогосподарства або членом сім’ї особи із складу домогосподарства права власності на транспортний засіб, що підлягає державній реєстрації і з дати випуску якого минуло менше п’яти років (крім мопеда і причепа);

    здійснення купівлі або іншим законним способом набуття будь-ким із складу домогосподарства або членом сім’ї особи із складу домогосподарства протягом 12 місяців перед зверненням за призначенням житлової субсидії права власності на земельну ділянку, квартиру (будинок), транспортний засіб (механізм), будівельні матеріали, інші товари довгострокового вжитку або оплати (одноразово) будь-яких послуг (крім медичних, освітніх та житлово-комунальних послуг) на суму, яка на дату купівлі, оплати, набуття права власності в інший законний спосіб перевищує 50 тис. гривень.

       У разі зміни складу зареєстрованих (фактично проживаючих) у житловому приміщенні (будинку) осіб, складу сім’ї члена домогосподарства, переліку отримуваних житлово-комунальних послуг, умов їх надання подаються нові заява та декларація.

       Прохання з відповідальністю віднестися до надання інформації у зазначені терміни, оскільки, відповідно до п.119 Положення про порядок призначення житлових субсидій, якщо громадянин не повідомив про вищезазначені обставини протягом 30 календарних днів з дня їх виникнення, надання раніше призначеної житлової субсидії припиняється.

       Житлову субсидію після подання нових заяви та декларації може бути призначено лише на наступний опалювальний (неопалювальний) сезон за рішенням комісії.

       Сума надміру перерахованої (виплаченої) житлової субсидії повертається громадянином. У разі відмови громадянина добровільно повернути суму надміру перерахованої (виплаченої) житлової субсидії питання про її примусове стягнення вирішується у судовому порядку.

     

    Управління соціального захисту населення

    Богодухівської районної державної адміністраціїї


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Квітень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293012345

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання