Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Цього року в Харкові створять реабілітаційний центр для ветеранів війни

       Про це повідомив голова ХОДА Олексій Кучер під час відвідування обласного госпіталю ветеранів війни.

       Реабілітаційний центр створюватимуть саме на базі цієї установи.

       «У 2019 році було прийнято рішення про побудову тут реабілітаційного центру. Уже на наступній сесії облради ми виділимо гроші для цього. Це трохи більш, ніж 31 млн грн. Такий центр реабілітації зараз відсутній у Харківській області, і його створення дуже важливе для нашого регіону», - сказав голова ХОДА.

       Зараз в обласному госпіталі ветеранів війни надають допомогу як ветеранам АТО/ООС і Другої світової, так і учасникам бойових дій на території інших держав – зокрема, війни в Афганістані.

       «Упродовж року в нас проходять лікування близько 5,5 тисячі осіб. Якщо сказати точно, то за 2019 рік це 5472 ветерани, - повідомив директор КНП «Обласний госпіталь ветеранів війни» Юрій Федченко. - Питання реабілітації дуже актуальне. У світі вважається, що 20 - 25% хворих, які перенесли ті чи інші захворювання, потребують реабілітації. Ветерани, які тільки-но вийшли з військового конфлікту, потребують комплексної реабілітації: як медичної, так і трудової та соціальної. А медична містить як медикаментозну, так і фізичну та психологічну. І саме таку комплексну реабілітацію ми проводимо, проте розуміємо, що певні напрямки потрібно посилювати».

       Серед робіт, які планують провести в госпіталі, створюючи належні умови для реабілітації, - побудова басейна (3 на 8 метрів), ванни підводного тяжіння, лікувальних душів, комплексу екстремальної кріотерапії, соляної кімнати тощо. Підготовку для проведення робіт уже розпочали – у закладі звільняють приміщення, де відбуватимуться будівельні роботи. Керівництво закладу розраховує, що в перспективі він зможе надавати допомогу не лише ветеранам війни, але й людям з інвалідністю.


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання