Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Реабілітація дітей з інвалідністю

    В Україні запроваджено новий механізм забезпечення заходами з реабілітації дітей з інвалідністю за принципом «гроші ходять за людиною», що сприяє підвищенню якості в отриманні «особливими дітьми» реабілітаційних послуг.

    Завдяки внесенню в грудні 2019року змін допостанови Кабінету Міністрів України від 27 березня 2019 року №309 у 2020 році заходи з реабілітації мають можливість отримати діти з інвалідністюне лише внаслідок дитячого церебрального паралічу, а також з іншими захворюваннями.

    Для забезпечення дитини реабілітаційними заходами один із батьків дитини чи її законний представник подає до місцевого органу заяву про направлення дитини до реабілітаційної установи у довільній формі із зазначенням інформації про вибрану реабілітаційну установу разом з копіями:

    • паспорта громадянина України та/або свідоцтва про народження, та/або іншого документа, що посвідчує особу дитини;
    • індивідуальної програми реабілітації (надалі – ІПР), що видана ЛКК лікувально-профілактичного закладу із зазначенням необхідності проходження реабілітації у відповідному закладі;
    • виписка з медичної картки амбулаторного (стаціонарного) хворого (форма №027/о);
    • паспорта громадянина України законного представника дитини з інвалідністю.

    Перелік реабілітаційних установ оприлюднений на офіційному веб-сайті Мінсоцполітики у розділі «Інвалідність» - «Реабілітація дітей з інвалідністю» (https://www.msp.gov.ua/content/reabilitaciya-ditey-z-invalidnistyu-vnaslidok-dityachogo-cerebralnogo-paralichu.html).

    Вартість реабілітаційних заходів для кожної дитини визначається реабілітаційною установою відповідно до ІПР, у якій зазначається обсяг та строки їх проведення.

    Гранична вартість реабілітаційних заходів не перевищує для однієї дитини, яка відповідно до ІПР за більшістю основних категорій життєдіяльності має обмеження І або ІІ ступенів – 16 тис. грн, ІІІ ступеня – 25 тис. грн.

    Реабілітаційні заходи можуть надаватися як у стаціонарі, так і амбулаторно.Вартість витрат реабілітаційної установи за здійснені для дитини реабілітаційні заходи становить не менше 30 відсотків граничної вартості реабілітаційних заходів для однієї дитини.

    Під час здійснення реабілітаційних заходів у стаціонарі їх гранична вартість може включати вартість проживання та харчування дитини, одного з батьків дитини чи її законного представника. Під час здійснення реабілітаційних заходів амбулаторно у граничну вартість можуть включатися витрати на харчування дитини, одного з батьків дитини чи її законного представника.

    Реабілітаційні заходи в межах їх граничної вартості можуть бути надані одній дитині декілька разів протягом бюджетного року.

              Перелік базових реабілітаційних заходів призначається індивідуально залежно від потреб дитини та включає:

    - консультації лікарів, заняття з профільними лікарями і спеціалістами з реабілітації (лікар-невролог дитячий, логопед, лікар-психолог, лікар-педіатр, педагог соціальний, лікар-сурдолог, лікар фізичної та реабілітаційної медицини або лікар-фізіотерапевт, або лікар з лікувальної фізкультури, або лікар з лікувальної фізкультури і спортивної медицини, фізичний терапевт та інші);

    - реабілітаційні послуги (комплекс процедур), у тому числі фізичну терапію, лікувальну фізкультуру, масаж загальний, механотерапію за потребою (локомоторну терапію, мотомедтерапію), апаратну фізіотерапію (теплолікування, вібротерапію), метод динамічної пропріоцептивної корекції із застосуванням рефлекторно-навантажувального пристрою “Гравістат”, логопедичну корекцію, психологічну корекцію, педагогічну корекцію, соціальну адаптацію тощо.

    Для отримання більш детальної інформації необхідно звернутись до управління соціального захисту населення Богодухівської районної державної адміністрації за адресою: м. Богодухів, вул. Чернієнка, б. 6,                  2 поверх, каб.14. Довідки за телефоном: (05758) 3-33-23


       

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання