Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    На Харківщині вперше в Україні презентують Державну програму «Доступні кредити 5-7-9%»

    У заході, що відбувається в Харківській торгово-промисловій палаті, взяли участь голова ХОДА Олексій Кучер та заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Дмитро Романович.
        Захід зібрав повну залу учасників. «Я дуже задоволений, що цією програмою зацікавилось так багато людей, - відзначив голова ХОДА. - Харківська область – перший регіон, який приймає презентацію цієї програми. Програма «Доступні кредити 5-7-9» спрямована на розвиток бізнесу. Поштовх їй надав Президент України Володимир Зеленський, а уряд зараз її розвиває. Я впевнений, що ця програма вплине на розвиток бізнесу в нашому регіоні та на розвиток Харківщини в цілому. За програмою малий бізнес зможе отримати кредити до 1,5 млн грн на строк до 5 років. Отримання кредитів буде спрощене. Буде чітко визначений пакет документів, який не зможе змінити просто якийсь чиновник. Якщо ви надаєте всі документи, які зазначені в переліку, ви отримаєте цей кредит».
        Усі нюанси щодо роботи програми пояснив Дмитро Романович. Він відзначив, що доступність фінансування входить у першу трійку проблем, які є в мікро- та малого бізнесу в Україні. Ця проблема має дві складові: надвисокі ставки кредитів та наявність застави.
        «Програма «Доступні кредити 5-7-9» дає можливість підприємцям взяти інвестиційний кредит до 1,5 млн грн за достатньо привабливими ставками. Ставка залежить від розміру підприємства. Цей кредит буде доступний для підприємців до 50 млн грн обороту. І залежно від створення робочих місць ставка може понижуватися до 5%. За кожне створене робоче місце – це мінус 0,5% ставки», - розповів заступник міністра.
        За його інформацією, з державного бюджету на реалізацію програми цього року виділили 2 млрд грн. 1,5 млрд грн з них спрямують на компенсацію різниці між ринковою вартістю запозичень і «пільговою», залишок - на кредитні гарантії (це гарантія з боку держави для банку в разі відсутності чи недостатності застави від підприємця).
        «За нашими підрахунками, оці 2 млрд грн дозволять вивільнити приблизно 30 млрд коштів, які зараз є в банках, тобто видати приблизно 30 млрд грн кредитів. Залежно від того, який буде реальний попит, до 50 тис. підприємців зможуть отримати кредити. У результаті програми ми очікуємо, що прямо чи опосередковано буде створено 90 тис. робочих місць в Україні», - сказав Дмитро Романович.
        Зараз дія програми розрахована на 5 років і кошти на її продовження вже враховують при плануванні бюджету наступного року. За інформацією Дмитра Романовича, на початку програми до неї були долучені тільки 4 державні банки, проте зараз свою участь підтвердили ще 3 приватні. У найближчій перспективі долучаться ще до 10 приватних банків.
        «Програма буде розширюватися. Ми запрошуємо всі банки доєднатися до неї», - сказав заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.
        Джерело інформації: Сайт Харківської обласної державної адміністрації


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Квітень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293012345

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання