Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Підприємництво та інвестиції є наскрізними темами Стратегії розвитку області - 2021/2027

    25 лютого в ХОДА відбулось друге розширене засідання керівного комітету та робочої групи з розроблення Стратегії розвитку Харківської області на період 2021 – 2027 років та плану заходів з її реалізації на 2021 – 2023 роки.
        «Хочу подякувати кожній людині, яка брала участь у цьому безпрецедентно швидкому розробленні серйозного документа, - звернувся до всіх присутніх голова ХОДА Олексій Кучер. - Ми показали, що ми всі, незважаючи ні на що, можемо згуртуватися та отримати серйозний результат. Ці документи важливі для того, щоб ми отримали у 2021 році майже 0,5 млрд грн для регіонального розвитку. Сьогодні в нас завершальний етап. 27 лютого відбудеться сесія Харківської обласної ради. Ми передаємо ці документи, і депутати обласної ради будуть голосувати за цей проєкт».
        Під час засідання про подробиці розроблення, зміст стратегії та плану її реалізації доповів перший заступник голови ХОДА Віталій Погосян. Він нагадав, що керівний комітет та робочу групу з розроблення стратегії було сформовано розпорядженням голови ХОДА Олексія Кучера 14 січня 2020 року. Над стратегією працювало понад 200 фахівців, яких розподілили на 17 груп. У результаті зміст стратегії, місію та візію регіону, стратегічні й операційні завдання сформували вже 17 січня. А до 28-го на спеціально створеній онлайн-платформі проводили прийом проєктних ідей до плану її реалізації.
        «Загалом до керівного комітету надійшло 886 проєктних ідей по всіх 25 операційних цілях стратегії. У середньому - по 34 проєктні ідеї на одну операційну ціль», - навів дані Віталій Погосян.
        У стратегії та плані її реалізації велику увагу приділено питанням та проєктам із захисту довкілля, а також економічній складовій.
        «Наскрізною темою нашої стратегії є розвиток підприємництва та залучення інвестицій», - відзначив перший заступник голови ХОДА.
        Підсумовуючи аналіз документа, Віталій Погосян назвав стратегію збалансованою та такою, що дозволить регіону не тільки отримати фінансування з ДФРР, але й брати участь у грантових проєктах ЄС.
        Завершальним етапом формування Стратегії розвитку Харківської області на період 2021 – 2027 років та плану заходів з її реалізації на 2021 – 2023 роки має стати затвердження документів під час сесії обласної ради 27 лютого.
       
        Джерело інформації: Сайт Харківської обласної державної адміністрації


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання