Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Робоча зустріч - питання видачі ваучерів

        27 лютого 2020 року начальником відділу активної підтримки безробітних Богодухівської районної філії ХОЦЗ Оленою Філіповою було проведено робочу зустріч з керівництвом Богодухівського професійного аграрного ліцею щодо навчання за виданим ваучером. У рамках зустрічі присутніх поінформовано про нормативно-правові акти, що визначають механізми видачі центрами зайнятості ваучерів для підтримання конкурентоспроможності осіб на ринку праці. Зокрема, їх ознайомлено з Порядком видачі ваучерів та переліком професій, спеціальностей і напрямів підвищення кваліфікації, для навчання за якими може бути виданий ваучер. Крім того, Філіпова О. пояснила, які категорії громадян мають право на отримання зазначеного документа: демобілізовані військовослужбовці, внутрішньо переміщені особи та громадяни старше 45-и років, страховий стаж котрих становить не менше 15 років до досягнення пенсійного віку.

        Увагу учасників зустрічі акцентовано й на тому, що навчання здійснюється професійно-технічними та вищими навчальними закладами, підприємствами, установами й організаціями, які мають ліцензію на освітню діяльність, за затвердженим Мінсоцполітики переліком професій, спеціальностей, для навчання  за якими може бути виданий ваучер.

          За січень-грудень 2019 року правом на отримання ваучера за сприяння районного центру зайнятості скористалися 8 громадян, сім з яких пройшли навчання (підвищення кваліфікації) на базі Богодухівського професійного аграрного ліцею за професією тракторист-машиніст сільськогосподарського (лісогосподарського) виробництва (категорія В1).


       

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання