Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    У Харкові обговорили зміни до Конституції України

    У заході, що відбувся в стінах НЮУ ім. Я.Мудрого, взяли участь представники Міністерства розвитку громад і територій України, а також керівництво органів державної влади й місцевого самоврядування та експерти Харківської, Сумської та Полтавської областей.
        Заступник голови ХОДА Тарас Пастух зауважив, що місце проведення публічних обговорень було обрано не випадково.
        «Харківська правова юридична школа відома всій Україні, й нам приємно, що сьогодні цей базовий захід проходить у Харкові, саме в Національному юридичному університеті імені Ярослава Мудрого», - сказав Тарас Пастух.
        Він відзначив, що протягом дня учасники заходу мають можливість подискутувати та внести свої пропозиції щодо змін до Основного Закону.
        «Сьогодні ми можемо подискутувати та прийти до тих певних спільних рішень, які буквально найближчим часом будуть внесені у вигляді законопроєкту щодо змін до нашого Основного Закону, - сказав Тарас Пастух. – Це, відповідно, дозволило б під час виборів перезапустити систему - не просто змінивши людей, а саме перезапустити систему органів місцевого самоврядування та державної влади на базу нових принципів».
        Генеральний директор Директорату з питань місцевого самоврядування, територіальної організації влади та адміністративно-територіального устрою Міністерства розвитку громад та територій України Сергій Шаршов відзначив, що саме з Харкова розпочиналась концепція реформи місцевого самоврядування.
        «Символічно, що в Харкові цей процес відбувається, тому що буквально 6 років тому був організований круглий стіл щодо обговорення концепції реформи місцевого самоврядування, й це відбувалося саме в Харкові, - сказав Сергій Шаршов. - Саме тому добре, що в Харкові розпочався процес консультування про внесення змін до Конституції України, адже ми маємо дуже добрий успіх по реалізації реформи місцевого самоврядування та напрацьовані концепції реформування».
        Довідка. Проведення циклу інклюзивних публічних консультацій щодо змін до Конституції України в частині децентралізації (проєкт Закону України «Про внесення змін до Конституції України (щодо децентралізації влади)» (реєстр. № 2598 від 13 грудня 2019 року) започатковано Офісом Президента України спільно з Міністерством розвитку громад та територій України та Комітетом Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування.
       
        Джерело інформації: Сайт Харківської обласної державної адміністрації
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання