Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Усі навчальні заклади області закриваються на карантин

    Про це повідомив голова ХОДА Олексій Кучер – за результатами засідання Регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у Харківській області.
        «Під час засідання комісії було прийнято низку рішень. Вони збігаються з рішеннями, які були прийняті урядом. Як і постановив уряд, усі навчальні заклади – незалежно від форми власності – закриваються на карантин. До 3 квітня навчання не повинно проводитись. Це рішення підлягає обов’язковому виконанню всіма органами на місцях», - наголосив голова ХОДА.
        Олексій Кучер також повідомив, що уже сьогодні рішення про введення карантинних заходів приймають виші області – у частині з них заняття скасували з 12 березня, частина – ще в процесі затвердження таких рішень. Також відповідно до постанови Кабінету Міністрів України в області вводяться обмеження масових та спортивних заходів. А саме – не проводяться масові заходи, в яких бере участь понад 200 осіб.
        «Спортивні заходи дозволяється проводити без участі глядачів та вболівальників», - додав голова ХОДА.
        Він відзначив, що зараз вирішується питання щодо проведення в Харкові футбольного матчу за участі ФК «Шахтар». Якщо подія відбудеться, то пройде без уболівальників. Також в області скасовано низку заходів, які планувалися облдержадміністрацією – у тому числі виїзні прийоми громадян у районах області. Відтерміновано й проведення на Харківщині акції «Озеленення України».
        «В Україні на сьогодні зафіксовано лише один підтверджений випадок COVID-19. Тож виникають питання, чому ми реагуємо саме таким чином. Влада працює на випередження. Ми бачимо, що в тих країнах, де не були вчасно прийняті подібні рішення, на жаль, зараз ситуація досить серйозна в негативному сенсі», - пояснив керівник області.
        Він повідомив, що під час засідання комісії звернувся до представників Харківської міської ради та наполегливо рекомендував виконати постанову Кабінету міністрів та ввести карантинні заходи в навчальних закладах міста Харків.
        «Від керівників департаментів освіти та охорони здоров’я Харківської міської ради я отримав відповідь, що це питання буде переглянуто, оскільки їх рішення приймалося до того, як постанова Кабінету міністрів була оприлюднена. Тому ми сподіваємося, що на мої зауваження Харківська міська рада зважить та прийме рішення, яке відповідатиме цій постанові», - сказав Олексій Кучер.
       
        Джерело інформації: Сайт Харківської обласної державної адміністрації
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання