Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    У ХОДА обговорили додаткові карантинні заходи, які вводяться в області з 17 та 18 березня

    17 березня відбулось позачергове засідання Регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у Харківській області.
       
        На початку заходу голова ХОДА Олексій Кучер повідомив, що 16 березня Кабінет Міністрів України затвердив низку рішень, пов'язаних з припиненням розповсюдження коронавірусної інфекції. Він перелічив ключові пункти відповідної постанови Кабінету Міністрів України. Він наголосив, що всі приписи, які є в цій постанові, мають бути виконані на території області. Під час засідання обговорили всі підготовчі заходи, дії служб та стан ситуації у сфері охорони здоров’я області.
       
        Про готовність до впровадження карантинних заходів доповіли представники Національної поліції України, прикордонники, спеціалісти обласного лабцентру та інших структур. Голова ХОДА запропонував усім службам сформувати перелік потреб у індивідуальних засобах захисту для співробітників.
       
        «Ви знаєте, що вчора Президент провів нараду з представниками бізнесу, на якій за кожним регіоном було закріплено особу, яка сприятиме, зокрема, й власним коштом, щоб наповнити цими засобами регіон. Олександр Ярославський закріплений за Харківською областю. Я сьогодні буду з ним зустрічатись, нам необхідно швидко підготувати цей список, щоб я мав можливість поставити це питання», - відзначив Олексій Кучер.
       
        Також під час наради перший заступник директора філії «Південна залізниця» Сергій Клименко повідомив про дії, які прийматиме «Укрзалізниця».
       
        «Тимчасово припиняються перевезення пасажирів залізничним транспортом на всіх видах внутрішнього сполучення – приміському, міському, регіональному та далекому. На сьогодні всі нормативні документи вже підписані. Починаючи з 18 березня, поїзди курсувати не будуть. Приміські поїзди курсуватимуть таким чином, що станом на 12:00 завтра на рейсі не буде жодного приміського поїзда. Компанія компенсує пасажирам повну вартість проїзних документів на всі скасовані через введення карантину рейси», - відзначив представник «Укрзалізниці».
       
        Останні дані щодо розповсюдження COVID-19 на території України та у світі повідомив заступник голови ХОДА Михайло Черняк.
       
        «Є напружена ситуація щодо розповсюдження коронавіруса COVID-19. На сьогодні в Україні виявлено 7 випадків, 2 з них – у місті Київ. У світі зареєстровано майже 170 тисяч випадків», - сказав заступник голови ХОДА.
       
        На Харківщині жодного випадку COVID-19 не зареєстровано.
       
        Михайло Черняк перелічив заходи, які вжили в області за останні півтора місяця – з моменту затвердження комплексного плану заходів з протидії поширенню коронавірусу на Харківщині. Заступник голови ХОДА відзначив, що в області узгодили план формування та розгортання спеціалізованої госпітальної бази, у закладах охорони здоров’я розгорнули 740 інфекційних ліжок.
       
        «У закладах охорони здоров’я є в наявності майже 38 тисяч масок, майже 2000 респіраторів, понад 600 окулярів для захисту персоналу. Протягом тижня буде проведено закупівлю додатково дезінфекційних засобів для закладів охорони здоров'я на загальну суму понад 10 млн грн. Вирішується питання закупівлі дихальної апаратури за спрощеною процедурою. Організовано перевірку стану готовності дихальної апаратури в закладах охорони здоров’я області. За потреби буде організовано її передачу до обласної інфекційної лікарні», - сказав Михайло Черняк.
       
        Підсумовуючи обговорення, голова ХОДА звернувся до керівників РДА районів області, закликавши їх включитися на повну потужність у реалізацію всіх карантинних заходів.
       
        Джерело інформації: Сайт Харківської обласної державної адміністрації
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання