Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Для 52 тисяч жителів області організовано доставлення необхідних продуктів на дім

    Літнім та одиноким людям доставляють додому продукти харчування та ліки, пенсію, а також допомагають у вирішенні побутових питань.
       
        За інформацією Департаменту соціального захисту населення ХОДА, сьогодні на Харківщині проживають 52 068 людей, які потребують сторонньої допомоги, з них 27 348 осіб - старші за 80 років.
       
        «В області функціонує 56 територіальних центрів соціального обслуговування. Вони працюють постійно, а не лише під час карантину. Вони мають усю інформацію про людей похилого віку та осіб з інвалідністю, які проживають на території їхнього обслуговування. Допомогу цим людям надають постійно і під час карантину, в тому числі. Загалом по області до цієї роботі залучено 2200 соціальних робітників», - розповів директор департаменту Юрій Шпарага.
       
        Також соціальні служби області тримають на контролі ситуацію в дитячих будинках сімейного типу області та центрах соціально-психологічної реабілітації дітей.
       
        У 8 центрах реабілітації створено всі умови для дотримання протиепідемічних заходів: проводиться дезінфекція приміщень, забезпечено виключно дистанційний контакт дітей з кандидатами на усиновлення та іншими людьми, щоденно проводиться перевірка стану здоров'я дітей та персоналу.
       
        «Що стосується ДБСТ та прийомних сімей - районні служби у справах дітей постійно на зв’язку з ними. Ми провели з ними профілактичні бесіди, щодня збираємо інформацію про стан здоров’я членів родин. У разі, якщо в сім’ях хтось захворіє, ми одразу реагуватимемо і організуємо тимчасове проживання здорових дітей у центрах реабілітації або патронатних сім’ях. Та поки що проблемних питань не виникало», - розповіла начальниця обласної служби у справах дітей Ольга Шевченко.
       
        На даний час в області створено 110 ДБСТ та 272 прийомні сім'ї.
       
        Джерело інформації: Сайт Харківської обласної державної адміністрації
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання