Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Питання підвищення пенсійних виплат та надання соціальної підтримки

    1 квітня, на засіданні Кабінету Міністрів України ухвалено постанову «Питання підвищення пенсійних виплат та надання соціальної підтримки окремим категоріям населення у 2020 році».
       
        Рішенням Уряду передбачено, що з 1 квітня 2020 року буде встановлено щомісячну компенсаційну виплату до пенсії в розмірі до 500 гривень пенсіонерам, яким виповнилося 80 років, Такі виплати буде встановлено пенсіонерам зазначеного віку, у яких пенсія не перевищує середньомісячного заробітку в Україні, з якого сплачено страхові внески та який враховується для обчислення пенсії за 2019 рік – 9205 грн.19 коп. Тим пенсіонерам, кому 80 років виповниться після 1 квітня 2020 року, щомісячна компенсація буде встановлюватись з дати досягнення такого віку.
       
        Крім того, якщо пенсіонер віком старше 80 років отримує пенсію за Законом України «Про загальнообов»язкове державне пенсійне страхування » і має страховий стаж не менше 25 років чоловік або 20 років жінка, то після встановлення компенсаційної виплати розмір пенсії не може бути нижче 2 600 гривень. Виплати пенсій даній категорії громадян буде розпочато щонайпізніше з 7 квітня поточного року.
       
        Також Пенсійному фонду України доручено у квітні 2020 року забезпечити проведення виплати одноразової грошової допомоги у сумі 1 000 гривень пенсіонерам, пенсія яких не перевищує 5 000 гривень.
       
        Виплата буде розпочата невідкладно після внесення змін до Закону України „Про Державний бюджет України на 2020 рік”. Крім того, визначено проведення індексації пенсій у 2020 році з 1 травня.
       
        Виплата перерахованих пенсій, компенсацій, грошової допомоги буде проведена в установленому порядку виплати пенсії пенсіонерам через уповноважені банки або доставлена додому листоношами АТ „Укрпошта”.
       
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання