Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Харківська область отримала черговий медичний вантаж

    50 тисяч медичних масок, 2300 захисних комбінезонів та 600 захисних окулярів будуть розподілені між лікувальними закладами Харківщини.
       
        Допомогу медикам області від ТОВ «Епіцентр» передали 6 травня.
       
        «Важливо, що сьогодні ми регулярно отримуємо допомогу від соціально відповідального бізнесу для боротьби з розповсюдженням коронавірусу. Спільними зусиллями держави, обласної адміністрації, депутатського корпусу, бізнесу, волонтерів нам вдалося суттєво покращити ситуацію із забезпеченням медичних закладів області необхідними засобами індивідуального захисту, препаратами та обладнанням», - зазначив заступник голови ХОДА Михайло Черняк.
       
        Він зауважив, що якщо на початку пандемії засоби індивідуального захисту лікарів були дефіцитними, то зараз медичні заклади Харківщини повністю забезпечені всім необхідним та мають запаси на певний час.
       
        «Для нас сьогодні пріоритет - гарантувати безпеку саме нашим медичним працівникам, адже, на жаль, майже кожен четвертий хворий на COVID-19 в Україні - медик. І засоби індивідуального захисту дуже важливі для їхньої роботи», - наголосив заступник голови ХОДА.
       
        За словами директора обласної інфекційної лікарні Павла Нартова, сьогодні головний заклад, який приймає пацієнтів з COVID-19 та підозрою на хворобу, забезпечений усім необхідним.
       
        «Зараз у лікарні перебувають 160 пацієнтів з COVID-19 та з підозрою, всього зайняті 168 ліжок. Загалом заклад розрахований на 200 ліжок, але за планом перепрофілювання ми можемо розраховувати на 300 пацієнтів з COVID-19», - повідомив Павло Нартов.
       
        Він також зазначив, що наразі в реанімаційному відділенні лікарні, розрахованому на 12 ліжок, перебувають 11 пацієнтів.
       
        «Ми додатково визначили місця для реанімаційних хворих. Загалом можемо розмістити 30 апаратів ШВЛ», - уточнив директор інфекційної лікарні.
       
        Джерело інформації: Сайт Харківської обласної державної адміністрації


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання