Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Анатолій РИСЦОВ ознайомився з роботою територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг)

    Сьогодні голова районної державної адміністрації Анатолій РИСЦОВ відвідав територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) районної державної адміністрації, де ознайомився з роботою закладу.
       
        Директор територіального центру Тетяна КОРЗАЧЕНКО зазначила, що центр надає різні види соціальних послуг громадянам похилого віку, особам з інвалідністю, хворим, малозабезпеченим сім’ям, внутрішньо-переміщеним особам, які опинились в складних життєвих обставинах і проживають на території району. Протягом 2019 року обслуговувано 2356 осіб. Функціонує три відділення: соціальної допомоги вдома; денного перебування; організації надання адресної натуральної допомоги.
       
        Зміст соціальної послуги догляду вдома передбачає придбання і доставку товарів та медикаментів, оплату комунальних послуг, приготування їжі, прибирання в оселі тощо.
       
        У відділенні денного перебування підопічні отримують комплекс заходів соціальної послуги соціальної адаптації, який спрямований на підтримання життєдіяльності та соціальної активності. З 2011 року надається соціально- педагогічна послуга «Університет третього віку», де діють факультети «Здорового способу життя», «Гуманітарний», «Комунікаційних та інформаційних технологій». Проводяться індивідуальні та групові заняття фізичними вправами. Для емоційного та профілактичного розвантаження застосовується «Сенсорна кімната», де проводяться сеанси ароматерапії, світло та кольоротерапії, музикотерапії. Постійно працює фітобар.
       
        У відділенні організації надання адресної натуральної допомоги є пункт прокату, через який надаються в тимчасове користування засоби реабілітації (милиці, палиці, інвалідні візки, ходунки). Також надаються перукарські послуги, допомога в дрібному ремонті житлових приміщень та впорядкуванні прилеглої території.
       
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Квітень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293012345

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання