Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Надання пільг на житлово-комунальні послуги на неопалювальний сезон

    Починаючи з жовтня 2019 року пільги з оплати житлово-комунальних послуг нараховуються управлінням соціального захисту населення Богодухівської райдержадміністрації згідно Постанови Кабінету Міністрів України №373 від 17 квітня 2019 року «Деякі питання надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого палива і скрапленого газу у грошовій формі» (зі змінами) у грошовій готівковій та безготівковій формі.

    Управління соціального захисту населення Богодухівської райдержадміністрації до 25 числа кожного місяця проводить нарахування пільг за поточний місяць. Пільговик має право вибрати форму виплати пільг: готівкову або безготівкову. Для виплати пільг готівкою до управління подається заява установленого зразка. У разі подання заяви на готівку в опалювальний період пільга надається з місяця звернення, а в неопалювальний період пільга надається з наступного місяця. Пільговикам, в яких пільга надається у безготівковій формі, сума пільг перераховується Міністерством соціальної політики до АТ «Ощадбанк». АТ «Ощадбанк» згідно списків організацій надавачів послуг перераховує суму пільг на рахунки зазначених організацій та розподіляється на особові рахунки пільговиків. Сума безготівкової пільги перераховується за минулий місяць. Інформацію про нарахування та перерахування безготівкової суми пільг можна отримати зареєструвавшись на сайті АТ «Ощадбанк»в особистому кабінеті пільговика.Перерахування коштів за послуги здійснюється в такій послідовності: опалення, водопостачання, водовідведення, електропостачання, газопостачання, поводження з побутовими відходами, послуги з управління багатоквартирним будинком. Пільговик може визначити іншу послідовність перерахування коштів за послуги шляхом подання відповідної заяви до управління. За підсумками опалювального сезону суми невикористаних коштів перераховуються з рахунка для виплат пільг на поточний рахунок пільговика в АТ «Ощадбанк». У разі відсутності відкритого рахунка в АТ «Ощадбанк» рахунок відкривається за заявою пільговика до АТ «Ощадбанк». Пільговики, яким надається пільга у грошовій формі, зобов’язані сплачувати щомісяця вартість фактично спожитої послуги з урахуванням суми пільги, перерахованої організаціям надавачам послуг.

    З метою забезпечення додаткових соціальних гарантій на період карантину Кабінетом Міністрів України прийнято постанову від 22 квітня 2020 року № 329 «Деякі питання соціальної підтримки сімей з дітьми», якою внесено зміни до пункту 7 постанови Кабінету Міністрів України № 373 від 17 квітня 2019 року «Деякі питання надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого палива і скрапленого газу у грошовій формі», а саме:

    - у разі отримання від організацій надавачів послуг інформації про наявність простроченої понад три місяці заборгованості з оплати послуг, строк позовної давності якої не минув, сума якої перевищує 340 грн., у пільговиків, які отримують пільгу у готівковій формі, виплата пільги з неопалювального (опалювального) сезону здійснюється у безготівковій формі. Раніше рахувалося у разі отримання від організацій надавачів послуг інформації про наявність простроченої понад два місяці заборгованості з оплати послуг.

    За більш детальною інформацією та для отримання роз’яснень  просимо телефонувати за номером:(05758) 3-33-23.

     

     

    Начальник управління                                                                                                       Наталія ЖИЖИРІЙ


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Квітень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293012345

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання