Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Олексій Кучер провів зустріч з керівниками заводів «Турбоатом» і «Електроважмаш»

    Учасники зустрічі обговорили питання проведення оперативних розрахунків головними замовниками підприємств - компаніями ПрАТ «Укргідроенерго» й НАЕК «Енергоатом».
       
        Як повідомив генеральний директор АТ «Турбоатом» Віктор Суботін, 90% замовлень заводу - це контракти з державними підприємствами «Укргідроенерго» й «Енергоатом». Значна частина замовлень ДП «Завод «Електроважмаш» також пов'язана з цими компаніями.
       
        На сьогодні харківські заводи повністю виконують контрактні зобов'язання перед замовниками. Але ті несвоєчасно підписують акти прийому-передачі робіт і, відповідно, затримують проведення розрахунків.
       
        Віктор Суботін зазначив, що 20 травня Кабінет міністрів затвердив фінансовий план для «Турбоатома», який передбачає отримання в цьому році 522 млн грн чистого прибутку.
       
        «Для того, щоб ми забезпечили ці показники, важливо, щоб з нами своєчасно розплачувалися замовники, бо підприємству потрібні оборотні кошти», - підкреслив генеральний директор «Турбоатому».
       
        «Якщо ми отримаємо оборотні кошти, ми зможемо вийти на 100%-ве завантаження», - погодився з ним в.о. генерального директора «Електроважмашу» Віктор Бусько.
       
        Під час зустрічі Віктор Суботін і Віктор Бусько звернулися до Олексія Кучера з проханням ініціювати нараду з прем'єр-міністром за участю міністра енергетики, представників «Укргідроенерго» і «Енергоатому», а також керівництва фонду Держмайна, який управляє харківськими заводами, щоб знайти вирішення питання своєчасних розрахунків.
       
        Голова ХОДА запевнив, що підготує відповідні листи до центральних органів влади, а також буде особисто звертатися з цим питанням до прем'єр-міністра і повідомить про проблему Президенту Володимиру Зеленському.
       
        Джерело інформації: Сайт Харківської обласної державної адміністрації
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання