Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    ЗВІЛЬНИВСЯ ЗА ВЛАСНИМ БАЖАННЯМ ПІД ЧАС КАРАНТИНУ? ЧИ МАЄШ ПРАВО НА ДОПОМОГУ ПО БЕЗРОБІТТЮ?

      Закон № 553-IX «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» набув чинності 18 квітня 2020 року. Цим Законом внесено зміни до Прикінцевих положень Закону «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття». Змінами визначено, що на період карантину для осіб, які звільнилися з роботи за власним бажанням, не будуть застосовуватися вимоги щодо відкладення виплати допомоги по безробіттю строком до 90 днів. При цьому загальна тривалість виплат допомоги по безробіттю для таких осіб не може перевищувати 270 календарних днів.

      Громадяни, які звільнились з останнього місця роботи в період карантину (з 12 березня 2020 року) за власним бажанням і стали на облік в державній службі зайнятості, отримуватимуть допомогу по безробіттю з першого дня набуття статусу безробітного. Тобто на період карантину правило про відкладення виплати допомоги по безробіттю для звільнених за власним бажанням застосовуватися не буде.

      Мінімальний розмір допомоги по безробіттю на період карантину становить 1 тис. грн на місяць (детальніше). Максимальний розмір не може перевищувати чотирикратний розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб (з 1 січня 2020 року - 2102 гривні), тобто не більше 8 408 грн на місяць.

      Порушують ваші права? Ви потребуєте допомоги в судах,  і не маєте грошей на адвоката  - звертайтеся в Богодухівський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги, який працює з понеділка по п'ятницю з 08-00 до 17-00,  за адресою: м. Богодухів, вул. Покровська, 5. тел. (05758) 3-01-82, 3-03-25.

      Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги 0-800-213-103 (безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів).

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання