Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Як боротися з домашнім насильством в умовах карантину?

    Карантин через пандемію коронавірусу порушив звичний спосіб життя людей на планеті. За даними ООН, у зв’язку з пандемією коронавірусу, у світі домашнє насильство збільшилося вдвічі. Нестабільний емоційний стан, хитке матеріальне становище, неналагоджені стосунки у сім’ях спровокували сплеск домашнього насильства. І якщо зазвичай, родини збиралися разом переважно вечорами після роботи, то в умовах карантину вони опинились фактично замкненими в чотирьох стінах 24 години на добу.

    Заступниця Міністра внутрішніх справ Катерина Павліченко зазначила:«З початку введення карантину кількість повідомлень на лінію 102 щодо домашнього насильства не збільшилася. Однак  ми розуміємо, що це може бути обумовлено низкою факторів. З одного боку, вимушена ізоляція та перебування разом із кривдником в одному приміщені не завжди дає можливість особі, яка страждає від домашнього насильства, викликати допомогу. З іншого боку, зазвичай, постраждалі повідомляють на 102 не при першій ситуації домашнього насильства, а часто це відбувається тоді, коли конфлікт досягає максимальної напруги і існує безпосередня загроза життю та здоров’ю. До цього ще додається невизначеність щодо тривалості карантину».

    Як захистити себе в умовах карантину та куди звернутися про допомогу?

    У зв’язку з тим, що умови самоізоляції можуть обмежувати можливості у пошуку необхідної інформації або можливість повідомити екстрені служби про допомогу звичним способом, Міністерством внутрішніх справ спільно з Харківським університетом внутрішніх справ і Національною поліцією України створено чат-бот у меседжері Теlegram, який допоможе у вирішенні проблеми домашнього насильства.

    Чат-бот @police_helpbot  акумулює всю необхідну інформацію про домашнє насильство. Зайти можна за посиланням чат-боту #ДійПротиНасильства https://t.me/police_helpbot.

    Чат-бот може:

    - допомогти викликати служби допомоги (поліцію і швидку);

    - переадресувати на спеціалістів безоплатної правової допомоги, які в свою чергу нададуть юридичну консультацію в онлайн-режимі;

    - надати контакти інших служб допомоги;

    - роз’яснити, що таке домашнє насильство та як протидіяти цьому явищу, повноваження органів і установ, які здійснюють заходи з попередження домашнього насильства.

    Система безоплатної правової допомоги також запустила в месенджері Телеграм-чат «Правова допомога протидії насильству» за посиланням: https://t.me/Non_Violence_Botде постраждалі від домашнього насильства та свідки можуть в режимі онлайн отримати консультацію юристів щодо захисту своїх прав.

    Під час карантину безоплатна первинна та вторинна правова допомога надається дистанційно! Надати необхідні документи можна через спеціально обладнані скриньки для кореспонденції або електронні засоби зв’язку (адреси та електронні пошти місцевих центрів з надання БВПД можна дізнатися на офіційному сайті системи БПД  https://www.legalaid.gov.ua/.

    Отримати юридичну консультацію або роз’яснення з правових питань також можна за безкоштовним номером: 0 800-213-103.

    Бережіть себе та своїх близьких!


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання