Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Найважливіше – гарантувати безпеку для учасників ЗНО. Олексій Кучер

    3 червня голова ХОДА відвідав Харківський регіональний центр оцінювання якості освіти.
       
        Він ознайомився з роботою закладу та обговорив з його колективом підготовку до проведення ЗНО, зокрема, організацію протиепідемічних заходів при проведенні тестування.
       
        За інформацією директора регіонального центру оцінювання якості освіти Олександра Сидоренка, у цьому році в Харківській області для участі у ЗНО зареєструвалися 22 тисячі 710 учасників. З них учні шкіл – 13250.
       
        Порядок проведення ЗНО-2020 у порівнянні з попередніми роками залишається незмінним. Однак сама процедура його проведення з урахуванням епідемії COVID-19 матиме певні вимоги. Зокрема, на пунктах уникатимуть скупчення учасників: допуск до пункту проведення тестування здійснюватиметься за графіком. Потрапити на тестування можна буде лише після проведення термометрії, обов’язково у захисній масці або респіраторі. Люди, в яких температура буде вища за 37,2 С, та ті, хто матиме ознаки респіраторних захворювань, не будуть допущені до тестування. Вони зможуть скласти іспит у додаткову сесію. Також на входах до пунктів тестування будуть місця для оброблення рук антисептиками, в аудиторіях регулярно здійснюватиметься провітрювання, чергуватимуть медичні працівники.
       
        «Мене тішить, що Харківська область в підготовці до ЗНО знаходиться попереду. Це дуже важливе питання - за умов карантинних заходів гарантувати безпеку дітям, які будуть проходити тестування. Це обов’язковий скринінг, це певний інтервал надходження людей. Впевнений, при тому, що кількість дітей, які заявились на тестування, збільшилась, ми виконаємо всі вимоги», - сказав Олексій Кучер.
       
        Він передав центру частину засобів індивідуального захисту, необхідних для проведення ЗНО.
       
        Олександр Сидоренко зазначив, що зараз головними питаннями підготовки до ЗНО є саме забезпечення засобами індивідуального захисту, а також доставлення цих засобів у 107 пунктів тестування, які діятимуть на території області.
       
        «Головне питання на сьогодні – це забезпечення пунктів тестування медичним оснащенням згідно з вимогами головного санітарного лікаря. Для проведення пробного тестування ми вже все маємо, завдяки благодійній допомозі. Також важливе питання логістики на основну сесію ЗНО: всі засоби індивідуального захисту необхідно доставити до пунктів оцінювання», - пояснив директор центру.
       
        Він також зауважив, що Харківська область – перша з усіх регіонів, де вже підписано розпорядження голови ОДА щодо підготовки до проведення ЗНО.
       
        «Для нас це дуже важливо. Тепер ми маємо всі нормативні документи на регіональному рівні, це нам розв’язує руки по включенню логістики. Нам фактично є на що спиратися в роботі», - пояснив директор регіонального центру.
       
        Пробне ЗНО з української мови і літератури відбудеться на Харківщині 15 червня, з інших навчальних предметів – 17 червня. Для тих, хто скористається можливістю визначення результатів пробного ЗНО за допомогою онлайн-сервісу, результати тестування з української мови і літератури буде оприлюднено до 21 червня, з решти предметів — до 23 червня.
       
        Основна сесія ЗНО розпочнеться 25 червня тестуванням з математики і завершиться 17 липня тестуванням з хімії. Інформацію про результати з усіх навчальних предметів буде розміщено на інформаційних сторінках учасників тестування до 29 липня.
       
        В області працюватимуть, як і раніше, округи з центрами у Балаклії, Ізюмі, Краснограді, Куп’янську, Лозовій, Чугуєві, Харкові.
       
        Загалом тестування проходитимуть у 107 пунктах. До роботи залучено 4310 працівників освіти.
       
        Додаткова сесія ЗНО запланована на 24 липня – 10 серпня, а результати буде розміщено до 14 серпня.
       
        Джерело інформації: Сайт Харківської обласної державної адміністрації
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Квітень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293012345

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання