Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Голова ХОДА та Посол Латвії в Україні домовились провести в Харкові спільний IT-форум

    4 червня Олексій Кучер та Юріс Пойканс провели зустріч у режимі онлайн.
       
        Темою спілкування стала співпраця у сфері IT – її голова ХОДА та Надзвичайний і Повноважний Посол Латвійської республіки визначили як одну з найбільш перспективних ще під час першої зустрічі у січні цього року.
       
        «Я хочу вже переходити до конкретних пропозицій. Ми можемо провести на Харківщині спільну конференцію після того, як карантинні заходи будуть послаблені. Ми залучимо до організації наш IT-кластер, який об’єднує понад 120 компаній. Вони зможуть запропонувати і свої продукти, і відповідні теми сесій. З вашого боку ми також чекаємо на пропозиції. Все узгодимо, домовимось і проведемо досить масштабний захід. І вже на ньому визначимо подальші шляхи співпраці», - запропонував Олексій Кучер.
       
        Юріс Пойканс підтримав цю пропозицію, зауваживши, що в посольстві вже визначили людину, яка відповідатиме за співпрацю в сфері IT.
       
        «Відновлення зв’язків між Латвією та Україною, Латвією та Харківщиною сьогодні - головне питання. І робити це потрібно якомога швидше. Тому я абсолютно підтримую ідею цієї конференції. Ми в посольстві вже призначили людину, яка зможе відповідати за цей захід. Я прошу визначити таку людину від обласної адміністрації, щоб вони напряму спілкувалися. Ми повідомимо про це нашим IT-компаніям, щоб вони допомогли організувати все. Сподіваюся, що до осені ми все організуємо», - відповів посол.
       
        Олексій Кучер також зазначив, що має намір організувати на Харківщині надалі більш масштабний захід із залученням інших лідерів IT-індустрії України – компаній Києва та Львова.
       
        «Як правило, такі зустрічі проводить столиця, місто Київ. Але ми можемо перейняти цю ініціативу. В нас все є для цього», - зауважив Олексій Кучер.
       
        Юріс Пойканс відповів, що подібні заходи в Харкові будуть більш цікавими, ніж у Києві, адже це дозволить міжнародним партнерам більше дізнаватися про регіони.
       
        Також Юріс Пойканс повідомив, що планує відвідати Харківську область 17-18 червня та зустрітися з Олексієм Кучером, щоб обговорити подальші спільні проєкти. Серед іншого – участь харківських підприємців у міжнародному бізнес-форумі в Латвії.
       
        «Я хотів би, щоб харківські бізнесмени сформували групу і приїхали до Латвії. Щоб вони демонстрували свої можливості та розвивали зв'язки напряму», - сказав посол.
       
        Голова ХОДА підтримав цю ініціативу та пообіцяв допомогти з організацією такого візиту.
       
        «Ми візьмем на себе відповідальність організувати пул активних бізнесменів, які зможуть представити наш регіон», - сказав Олексій Кучер.
       
        Джерело інформації: Сайт Харківської обласної державної адміністрації
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання