Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Про особливості проведення призовної кампанії 2020 року

    Весняна призовна кампанія проходитиме в районі з суворим дотриманням карантинних заходів
       
        Про це розповіли під час брифінгу заступник голови районної державної адміністрації, голова районної призовної комісії Рамаз ГАМБАРАШВІЛІ та військовий комісар Богодухівського ОМВК Володимир МАСЛАК.
       
        Цього року весняна призовна кампанія на Богодухівщині проводиться у травні-липні.
       
        «Призовна кампанія проводиться з урахуванням карантинних обмежень в умовах пандемії COVID-19. У роботі районної призовної комісії, при проведенні медичної комісії, витримуються всі передбачені протиепідемічні заходи. Усі призовники проходитимуть тестування на COVID-19 за три доби до відправки на обласний збірний пункт», - повідомив Рамаз ГАМБАРАШВІЛІ.
       
        Як зазначив Володимир МАСЛАК у ході призовної компанії, основний акцент буде зосереджено на ретельному вивченні особистих якостей призовників (їх ділові, морально-психологічні якості, стан здоров’я, фізичний розвиток, освітня і спеціальна підготовка та сімейний стан) Призовники, яким надійшла повістка військового комісаріату на прибуття до призовної дільниці для проходження призовної комісії, зобов’язані прибути в пункт і у строк, зазначені в повістці.
       
        У разі, якщо за будь-яких обставин повістка не надійшла, громадяни призовного віку зобов’язані з’явитися до призовної дільниці в десятиденний строк з дня початку відповідного чергового призову, визначеного Указом Президента України. За порушення правил військового обліку, неявку за викликом до військового комісаріату без поважних причин передбачена адміністративна відповідальність згідно із законодавством.
       
        Призову на строкову в/службу не підлягають громадяни України, які за рішенням районної призовної комісії відповідно до Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» отримають відстрочки - за сімейними обставинами, за станом здоров’я, для здобуття освіти, для продовження професійної діяльності.
       
        Є також категорія громадян, які взагалі звільняються від призову - за станом здоров’я визнані непридатними до військової служби; виконали обов’язки служби у резерві, батько або мати, рідний брат або сестра яких загинули, померли або стали інвалідами під час проходження військової служби або зборів; до набуття громадянства України пройшли військову службу в інших державах; були засуджені до позбавлення (обмеження) волі; після закінчення ВНЗ присвоєно військове (спеціальне) офіцерське звання.
       
        Право на одержання призовниками відстрочки від призову повинно бути підтверджено відповідними документами, які подаються призовниками до військового комісаріату.
       
        Також громадянам призваним на строкову військову службу забезпечуються належні умови при проходженні служби та соціальні гарантії відповідно до законодавства.
       
        Призовники традиційно поповнюватимуть лави Збройних Сил України, Національної гвардії, Державної прикордонної служби та спеціальної служби транспорту.
       
        «Службовці строкової служби за жодних умов не будуть залучатися до проведення ООС», - підкреслив Володимир МАСЛАК.
       
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання