Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    В Іванівці Барвінківського району завершують будівництво нової амбулаторії

    Це одна з десятків амбулаторій області, які розпочали будувати ще 2018 року. Але попри обіцянки влади завершити будівництво за рік – довгоочікуваний заклад перетворився на довгобуд.
       
        Зараз роботи в амбулаторії активізувалися. Будівля вже готова, залишилося виконати роботи з упорядкування та придбати медичне обладнання, передбачене проєктом.
       
        18 червня голова ХОДА Олексій Кучер відвідав Барвінківський район з робочою поїздкою та завітав до Іванівської амбулаторії, щоб дізнатися, яка допомога обласної адміністрації потрібна, щоб нарешті відкрити об’єкт.
       
        Як пояснив Іванівський сільський голова Віталій Задніпровський, проєктно-кошторисна документація на амбулаторію була розроблена ще 2018 року, і коштів, які вона передбачає, за сьогоднішніми цінами вже недостатньо для того, щоб придбати необхідне обладнання.
       
        «Будівництво було розпочато 2018 року, вже третій рік пішов, інфляція трошки пішла вверх, підрядна організація вже не вкладається в ці кошти», - розповів голова сільради.
       
        За його словами, своєчасно здати об’єкт підрядна організація не могла через те, що попереднє керівництво Департаменту капітального будівництва ХОДА затягувало підписання актів.
       
        Зараз усі питання узгоджуються, проводиться коригування проєкту і визначається сума, яка необхідна для придбання медичного обладнання. Завершити всі роботи планують вже у липні.
       
        «Треба завершувати роботи. Сільські амбулаторії - це дуже болюча тема для нашого регіону. Всі знають, скільки їх було розпочато – десятки. А завершено - одиниці. Іванівська амбулаторія буде завершена однією з перших», - наголосив Олексій Кучер.
       
        Він також запевнив, що питання з обладнанням буде вирішене.
       
        «Що стосується обладнання, я з’ясую це питання, дізнаюся цифри. Будемо вирішувати це питання, якщо воно потребує нашого втручання», - пообіцяв керівник області.
       
        За словами головного лікаря Центру сімейної медицини Барвінківського району Володимира Васильєва, мешканці району з нетерпінням чекають на добудову амбулаторії.
       
        «Це буде сучасна амбулаторія, з усім необхідним обладнанням, з можливістю використовувати послугу телемедицини. Це дуже актуально. Район за протяжністю – понад 130 км, і відстань до районного центру дуже велика, тому є потреба у кваліфікованій медичній допомозі за місцем проживання. А таку можливість дає телемедицина. Тому ми дуже чекаємо на цю амбулаторію. І сподіваємося, що процес прискориться. Бо вже тричі відкладалося відкриття», - поділився Володимир Васильєв.
       
        В Іванівській амбулаторії працюватиме 2 сімейні лікарі та 5 медсестер. Вони обслуговуватимуть понад 3700 мешканців 13 населених пунктів.
       
        Джерело інформації: Сайт Харківської обласної державної адміністрації
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання