Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Щоб уникнути трагедії на воді

    Найбільш корисний відпочинок влітку - це відпочинок на воді. Але відпочиваючи, завжди треба пам’ятати про безпеку. Випадки різні, але наслідки жахливі - гинуть люди. Тож, щоб не трапилось біди, навіть той, хто вміє добре плавати, повинен постійно бути обережним, уважним, дисциплінованим і суворо дотримуватись правил поведінки на воді.
       
        Необхідно звернути особливу увагу на роз’яснювальну роботу з дітьми в літніх таборах відпочинку, вдома, у дитячих садочках. Варто пам’ятати, що основними умовами безпеки є:
       
        - правильний вибір та обладнання місць купання;
       
        - навчання дорослих і дітей плаванню;
       
        - суворе дотримання правил поведінки під час купання і катання на плавзасобах;
       
        - постійний контроль за дітьми у воді з боку дорослих.
       
        Купатися треба у призначених для цього місцях, на обладнаних пляжах, інакше можна отримати травми ніг, які пов’язані з засміченням дна водойми скляними і металевими предметами. Діти до 12 років допускаються в воду тільки у супроводі дорослих. Великою бідою може обернутися пірнання на мілководді або в незнайомих місцях. У таких випадках можливі травми шийного відділу хребта з пошкодженням спинного мозку.
       
        Існують правила безпечної поведінки на воді. До них належить заборона запливати за буйки, не пірнати у незнайомих місцях, не випливати на судновий хід і не наближатися до суден, не гратися у воді (тягнути когось за ноги під воду, робити захвати шиї, тощо), не плавати на надувних матрацах, не заходити у воду у нетверезому стані.
       
        Той, хто добре вміє плавати, у першу чергу повинен допомогти тому, хто не вміє плавати, підтримувати його на плаву. Рятувати треба спочатку одного потопаючого, а потім іншого; спасти вплав одночасно кількох людей неможливо.
       
        Причиною загибелі людей на воді можуть бути вири, що затягують навіть досвідчених плавців, підводні плини, які паралізують волю людини, що пливе; водорості, що сковують рухи плавця.
       
        Тому, сектор оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами районної державної адміністрації, Богодухівський РВ ГУ ДСНС України у Харківській області звертаються до Вас з проханням: відпочиваючи, дотримуйтесь заходів безпеки. Цінуйте власне життя, бережіть життя своїх дітей. Від зневажливого ставлення до правил безпеки на воді може статися непоправне лихо. Нехай Ваш відпочинок буде радісним, приємним, а головне –безпечним!
       
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Квітень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293012345

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання