Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    На Харківщині розробляють перелік «туристичних магнітів»

    Наразі до переліку найбільш привабливих місць регіону, на базі яких створюватимуть туристичні маршрути, увійшло шість об’єктів.
       
        Розвиток внутрішнього туризму став головною темою виїзної наради, яка відбулась 19 червня у Сковородинівці. Участь у заході взяв голова ХОДА Олексій Кучер.
       
        «Президент України дав старт проєкту «Україна туристична». Ця тема вкрай важлива та вкрай необхідна для нашої держави в цілому й для нашого регіону. Усі весь час говорять, які в нас гарні краєвиди на Харківщині, які в нас мальовничі міста. І все це залишається словами. Зараз саме час приділити увагу всім процесам, пов’язаним з внутрішнім туризмом. Підкреслюю – всім. Тому що я, наприклад, сьогодні побачив тут красу, але добирався складними дорогами. Стан інфраструктури, яку ми на сьогоднішній день маємо, не найкращий. Нам необхідно виправляти все це», - сказав голова ХОДА.
       
        Він зауважив, що перелік з шести «туристичних магнітів» - не остаточний.
       
        «Ми визначили 6 маршрутів. Але я все ж таки думаю, що нам потрібно буде розширити перелік, глибоко проаналізувавши всі куточки нашого регіону. Тому що в нас є дуже багато прекрасних місць. Я хочу, щоб кожен голова РДА надав своє бачення мальовничих місць найближчим часом. І ми тоді остаточно визначимось з проєктами, які будемо потужно розвивати. А взагалі ми будемо розвивати всю Харківську область», - підкреслив Олексій Кучер.
       
        Директор ОКЗ «Харківський організаційно-методичний центр туризму» Валентина Холодок розповіла про ті об’єкти, які вже увійшли до переліку головних туристичних магнітів.
       
        Це Шарівський палацово-парковий комплекс, Сковородинівка, художньо-меморіальний музей Іллі Рєпіна в Чугуєві. Також серед них Кицівська пустеля
       
        «Останнім часом туристи дуже полюбляють відвідувати саме Кицівську пустелю. Це місце для фотоз’йомок та відпочинку. Особливо молодь вибирає ці місця. І ми думаємо, що в перспективі зможемо там розбудувати інфраструктуру - так, щоб цей об’єкт був таким, щоб туди хотілося приїжджати неодноразово», - розповіла Валентина Холодок.
       
        Також до переліку увійшли парк імені Горького та екопарк Фельдмана.
       
        На основі цих «магнітів» розроблені проєкти трьох турів, розрахованих на 3, 5 та 10 днів.
       
        Джерело інформації: Сайт Харківської обласної державної адміністрації
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання