Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Олексій Кучер обговорив з чорнобильцями відкриття Диспансеру радіаційного захисту для прийому хворих з COVID-19

    22 червня голова ХОДА зустрівся з представниками чорнобильських організацій Харкова та області.
       
        Олексій Кучер повідомив про те, що 22 червня Диспансер радіаційного захисту населення розпочинає прийом хворих на COVID -19, оскільки цей медичний заклад визначений Міністерством охорони здоров’я як лікарня першої хвилі. Голова ХОДА закликав чорнобильців із розумінням поставитися до цього, враховуючи те, що країна опинилася у надзвичайній ситуації.
       
        «У нетипових умовах сьогодні перебуває і Харківська область, і Україна, і весь світ. Тому в таких нетипових умовах на сьогоднішній день знаходитесь і ви», - зазначив Олексій Кучер.
       
        Він пояснив, що лікарню обирали для прийому хворих на COVID -19 на підставі критеріїв, визначених МОЗ та головним санітарним лікарем України.
       
        «Ми направляли до міністерства інформацію про всі лікарні, які є на території Харківської області, без виключення. І після цього МОЗ, враховуючи певні критерії відповідності, разом із головним санітарним лікарем, визначало лікарні на територій кожної області, які прийматимуть учать у боротьбі з COVID -19. У цей список з 20 лікарень Харківщини потрапила й ваша лікарня», - пояснив очільник ОДА.
       
        Він відзначив, що ситуація із захворюваністю в області мала негативну динаміку. В останні три дні в області фіксують зменшення кількості випадків коронавірусної хвороби, разом із тим кількість госпіталізованих осіб є досить великою.
       
        «Інфекційна лікарня, яка на сьогоднішній день утримує набагато більшу кількість осіб, ніж планувалось, перевантажена, лікарі виснажені. Міські лікарні на сьогодні вже теж приймають COVID -хворих. І жодна з лікарень не висловила заперечень щодо цього», - наголосив Олексій Кучер.
       
        Не відкрити лікарню першої хвилі для прийому хворих неможливо. Це – умова для початку прийому хворих з COVID-19 лікарнями другої хвилі.
       
        «Для того, аби перейти до інших лікарень, ми вимушені відкривати її для прийняття хворих. Іншого рішення у нас не може бути», - пояснив голова ХОДА.
       
        При цьому він запевнив, що всі чорнобильці зможуть отримати планове лікування в інших закладах обласного підпорядкування.
       
        Олексій Кучер вислухав зауваження представників чорнобильських організацій щодо госпіталізації до інших закладів, їхні побоювання з приводу того, що вони отримають допомогу не в повному обсязі.
       
        Голова ХОДА пообіцяв, що за цю роботу відповідатиме спеціально визначена людина.
       
        «Яка вам необхідна медична допомога – ми все вирішимо. При цьому я закріплю окрему людину, якій можна буде повідомляти про випадки необхідності госпіталізації таких людей. У разі якщо когось буде госпіталізовано до іншої лікарні, і там вимагатимуть кошти за лікування, ви також будете повідомляти це цій особі. Таким чином ми врегулюємо це питання», - повідомив голова ХОДА.
       
        Джерело інформації: Сайт Харківської обласної державної адміністрації
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання